Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Мене мотивують харків'яни. Юлія Світлична

Мене мотивують харків'яни. Юлія Світлична

Голова ХОДА взяла участь у марафоні, що був присвячений 26-й річниці Незалежності України. Разом зі спортивними харків'янами та гостями міста вона пробігла дистанцію 10 км.

ХХХІІ Міжнародний легкоатлетичний марафон традиційно пройшов у Харкові напередодні Дня незалежності України, Дня Державного прапора та Дня міста. У забігу взяли участь усі охочі - від дітей до людей у ​​віці 60 і старше. Єдиною обов'язковою умовою для тих, хто зважився бігти на дистанції 3 і 10 км, став дозвіл лікаря на участь у змаганнях. Позмагатися в марафоні (42 км 195 м) і напівмарафоні (21 км 97 м) могли спортсмени від 18 років і старше, які мають допуск відповідного медичного закладу.

Маршрут марафону пройшов центром Харкова - стартували й фінішували спортсмени на стадіоні «Динамо», пробігши вулицями Динамівська, Сумська та Бєлгородське шосе.

Керівник області бере участь у змаганнях традиційно - вже третій рік поспіль.

«Я хочу побажати всім займатися спортом: вставати з диванів, відходити від комп'ютерів, виходити з клубів. Тому що це згуртовує, тому що це надає сил, надихає на нові звершення. Тому що ми - спортивна нація. Ми повинні цим пишатися та повинні цього прагнути», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона зазначила, що керівництво області приділяє особливу увагу розвитку спорту в регіоні.

«Ми підтримуємо як професіоналів, так і аматорів. І такі заходи, як сьогоднішній марафон, є дуже важливими, тому що підвищують інтерес людей до спорту. У харків'ян для занять спортом є великі можливості, й зараз ми займаємося тим, щоб розширити можливості для жителів районів області. Будуємо спортивні майданчики, будуємо фізкультурно-оздоровчі комплекси, щоб люди могли приділяти час спорту протягом усього року, а не тільки влітку», - пояснила голова ХОДА.

Вона відзначила згуртовану та дружню атмосферу на марафоні.

«Мене мотивують харків'яни. У нас у всіх було бажання пробігти свою дистанцію. Ми підтримували один одного в дорозі, вболівали один за одного, зустрічали з радістю на фініші. Ми робимо одну справу і, коли ми разом, досягаємо більшого результату», - сказала Юлія Світлична.

Більше фото