Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жителі Харківщини просили Євгенія Шахненка сприяти ремонту доріг і відновленню електропостачання

Жителі Харківщини просили Євгенія Шахненка сприяти ремонту доріг і відновленню електропостачання

18 серпня заступник голови ХОДА провів особистий прийом громадян.

Так, жителі Зміївського району та міста Харків поскаржилися на стан проїжджої частини дороги Харків-Водяне - ділянку Васищеве-Темнівка і під'їзду до села Красна Поляна.

«На ділянці 7 км від Васищева до Темнівки зроблено дорогу тільки на одній смузі, друга – непроїзна. Через такий стан дороги тут почастішали випадки ДТП, трапляються зламання легкового транспорту», - повідомили заявники.

Євгеній Шахненко пообіцяв донести питання керівництву Служби автомобільних доріг області та зазначив, що в цьому році на ремонт дороги Харків - Зміїв - Балаклея - Горохуватка виділено 46 млн грн.

Також про необхідність будівництва моста через річку Велика Бабка в селі П'ятницьке розповів житель Печенізького району. За його словами, наявний міст знаходиться в аварійному стані, через що в село не може доїхати навіть карета «швидкої».

«Ми знаємо про цю проблему. Зараз міст вже переданий на баланс селищної ради, відповідна документація проходить експертизу. Наступний крок - виділення коштів з обласного та місцевого бюджетів», - відповів Євгеній Шахненко.

Також жителі області зверталися до заступника голови ХОДА за допомогою у вирішенні житлово-комунальних проблем. Мешканка Дергачівського району просила про реструктуризацію боргів за газ і відновлення газопостачання. Пенсіонер із села Бірки Зміївського району просив допомогти з ремонтом покрівлі. Жителі міста Харків повідомили про проблеми з вентиляційною системою багатоквартирного будинку, в якому вони мешкають. Ще один харків'янин розповів про самовільну, на його думку, забудову прибудинкової території в Київському районі міста.

Також на прийом до заступника голови ХОДА прийшли мешканці багатоповерхового будинку, в якому відсутнє електропостачання.

«Електрику нам постачали мережі заводу «Електроважмаш». На цьому етапі фірма - юридична особа розірвала договір з енергопостачальником. У результаті ми не можемо ані отримати електрику, ані заплатити за неї. Звертаємося до влади, щоб вирішити цю проблему», - розповіли про біду харків'яни.

Євгеній Шахненко дав доручення керівнику Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексію Белоцькому розібратися в ситуації і допомогти у відновленні електропостачання будинку.

Заступник голови ХОДА запевнив, що детально вивчить озвучені заявниками питання. Всі, хто прийшов на прийом, у разі потреби, отримали консультації керівників профільних підрозділів облдержадміністрації.