Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Курсанти НТУ «ХПІ» опановують загальновійськові навички

Курсанти НТУ «ХПІ» опановують загальновійськові навички

На базі навчального полігону факультету військової підготовки університету першокурсники оволодівають армійськими навичками в рамках курсу первинної військово-професійної підготовки.

«Поки воїни-контрактники з-поміж першокурсників готують матеріальну базу до початку нового навчального року, хлопці без військового досвіду успішно опановують знання з основних предметів бойової підготовки. Впевнений, що до кінця первинної військово-професійної підготовки хлопці стануть справжніми воїнами, гідними у майбутньому стати офіцерами військ РХБЗ та фахівцями з експлуатації бронетехніки», - зауважив начальник факультету полковник Олександр Серпухов.

За словами офіцерів-викладачів, головна увага під час полігонного вишколу приділяється актуальним на сьогодні елементам загальновійськової підготовки, одними з яких стали навчальні стрільби, «обкатка танком» та подолання смуги перешкод.

«Досить непогані результати на полігоні демонструють декілька випускників кадетських корпусів чи військових ліцеїв – перші кандидати на посади командирів навчальних груп. На них рівняються вчорашні школярі та намагаються «обігнати» перших. Таким чином, у юнаків з першого місяця перебування на факультеті виховується непереможний козацький дух», - додав Олександр Серпухов.

Після виснажливих занять на тактичному полі хлопці мають змогу добре відпочити, зайнятися спортом чи посидіти у польовій бібліотеці.