Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представники ООН розповіли про плани допомоги переселенцям, що живуть на Харківщині, на 2017-2020 роки

Представники ООН розповіли про плани допомоги переселенцям, що живуть на Харківщині, на 2017-2020 роки

Перспективні напрямки співпраці обласної адміністрації та міжнародної організації у вирішенні проблемних питань внутрішньо переміщених осіб обговорили під час зустрічі 9 серпня.

У зустрічі взяли участь директор Департаменту соцзахисту населення ХОДА Юрій Шпарага та представники Управління верховного комісара ООН у справах біженців в Україні.

Як розповів під час зустрічі Юрій Шпарага, на даний момент в області проживають близько 200 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них 122 тисячі офіційно зареєстровані та отримують всю соціальну допомогу, що гарантована державою.

«Ця цифра постійно змінюється, оскільки в регіоні працює комісія, яка перевіряє, чи дійсно ці люди проживають у Харківській області», - зазначив директор Департаменту соцзахисту.

Він розповів про проекти, які реалізуються в області для вирішення питання працевлаштування переселенців. Зокрема, Юрій Шпарага зупинився на пілотному проекті, згідно з яким з державного бюджету виділяються гроші для відкриття бізнесу.

Директор Департаменту соцзахисту зазначив, що однією з головних проблем на даний момент є забезпечення переселенців житлом.

За словами представника Харківського відділу УВКБ ООН Вартана Мурадяна, допомога у вирішенні житлового питання є одним із напрямків Програми діяльності організації на 2017-2020 роки. Юрій Шпарага запевнив представників ООН, що обласна адміністрація надасть усю можливу допомогу задля максимально ефективного вирішення цього питання.

Також учасники зустрічі обговорили можливу співпрацю щодо реалізації проектів, які спрямовані на боротьбу з насильством у сім'ї.