Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Конкурсний відбір проектів для фінансування з ДФРР у 2018-му в області пройде в серпні-вересні

Конкурсний відбір проектів для фінансування з ДФРР у 2018-му в області пройде в серпні-вересні

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко під час відеонаради з Мінрегіоном 1 серпня.

Нараду було присвячено актуальним питанням регіонального розвитку та розвитку інфраструктури об’єднаних територіальних громад. Зокрема, під час заходу розглянули питання забезпечення якості надання адміністративних послуг, реалізації проектів зі створення в школах України нового освітнього простору, будівництва медичних амбулаторій, погодження переліку об’єктів, що можуть реалізовуватися коштом субвенції на формування ОТГ тощо.

Інформуючи Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України щодо стану справ на Харківщині, Євгеній Шахненко акцентував увагу на реалізації великих інфраструктурних проектів у обговорюваних напрямках. Зокрема, заступник керівника області повідомив, що 1 вересня розпочне роботу школа в селищі Пісочин, яка повністю відповідає вимогам нового освітнього простору. Також він нагадав, що на завершальній стадії знаходиться процес будівництва Регіонального ЦНАПу, що надаватиме найбільшу кількість послуг з усіх подібних центрів в Україні.

У ході наради заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе дав доручення регіонам прискорити підготовку регіональних інвестиційних проектів, які можуть фінансуватися коштом Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) у 2018 році.

«Активну роботу щодо проектів, що можуть фінансуватися коштом ДФРР у наступному році, потрібно починати вже зараз. Чим швидше буде розроблено, розглянуто і прийнято відповідну документацію, тим швидше буде виділено фінансування, і проекти почнуть реалізовуватися», - сказав він.

Євгеній Шахненко, у свою чергу, повідомив, що на Харківщині конкурсний відбір проектів для фінансування з ДФРР у 2018 році пройде вже в серпні - вересні.