Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбудова центру реабілітації дітей «Надія» - приклад результативної взаємодії влади та волонтерського руху

Відбудова центру реабілітації дітей «Надія» - приклад результативної взаємодії влади та волонтерського руху

Таку думку висловив голова Великобурлуцької РДА Віктор Слиш, розповідаючи про те, що було зроблено для розвитку обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей у Вільхуватці.

Як зазначив голова Великобурлуцької РДА, завдяки об’єднанню зусиль представників усіх ланок влади, громади та волонтерів у районі вдається успішно реалізовувати низку проектів. Серед таких спільних справ – покращення умов для вихованців Харківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Надія».

«Будівля центру потребувала утеплення. Будівельними матеріалами – на 40 тисяч гривень - закладу допомогли волонтери. Для того, щоб завершити справу до кінця, підприємства району також надали додаткові матеріали. Керівник області Юлія Світлична домовилася з підрядною організацію про виконання робіт. Загальна вартість утеплення будівлі центру склала 120 тисяч гривень. Це яскравий приклад того, як, об’єднавши зусилля, можна досягти високого результату», - зазначив Віктор Слиш.

Він відзначив, що допомогу «Надії» постійно надає Благодійний фонд «Волонтери: Дорослі – дітям». Волонтери співпрацюють з центром соціально-психологічної реабілітації з лютого 2015 року. За допомогою зібраних фондом коштів у закладі було відремонтовано кімнату гігієни, дитячі та ігрову кімнати, стелю, укладено лінолеум, встановлено душ, придбано порохотяг, принтер, бойлери, комп’ютери, двоповерхові ліжка, замінено двері, вікна, обладнано дитячий майданчик тощо. Також волонтери на постійній основі надають закладу господарчі товари, продукти та речі.

Нагадаємо, у 2015 році центр соціально-психологічної реабілітації дітей у селі Вільхуватка Великобурлуцького району опинився перед загрозою закриття – продовжувати його фінансування з бюджету Великобурлуцького району було неможливо. Питання збереження закладу взяла під особистий контроль Юлія Світлична. Вона розробила та подала на розгляд облради проект рішення про прийняття центру в обласну власність. Його було затверджено, й тепер центр фінансується коштом обласного бюджету.