Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання гендерної рівності – один з невіддільних чинників побудови безпечного суспільства. Марина Порошенко

Питання гендерної рівності – один з невіддільних чинників побудови безпечного суспільства. Марина Порошенко

7 липня дружина Президента України відкрила Перший міжнародний гендерний форум у Харкові.

Захід зібрав понад 500 учасників, серед яких - представники посольств США, Австралії та європейських країн в Україні, науковці, політики, бізнесмени та громадські діячі.

Оргкомітет «Global Gender Forum» очолили Голова Благодійного фонду Порошенка, дружина Глави держави Марина Порошенко, представник Президента України у Верховній Раді України, народний депутат України Ірина Луценко та голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична.

Відкриваючи пленарне засідання форуму, Марина Порошенко відзначила, що за останні роки Україна зробила вагомі зрушення у питанні забезпечення рівних прав і можливостей  для своїх громадян, у тому числі щодо формування інклюзивного середовища та гендерної рівності.

«Сьогодні ми живемо у європейській державі, де мають з повагою ставитися до кожної особистості – без упереджень, дискримінації і на принципах гендерної паритетності. Наразі в українському парламенті 12% від загального складу депутатів – жінки. І це найбільша кількість за весь час незалежної України. У середньому по Європі цей показник складає 23%», – підкреслила дружина Президента.

Вона також поділилася з учасниками форуму результатами досліджень Світового банку та Всесвітнього економічного форуму щодо глобального гендерного розриву в 2016 році. Згідно з дослідженнями, його скорочення стало рушійною силою економічного зростання в Європі за останнє десятиріччя. І, навпаки, обмеження доступу жінок до ринків праці дорого коштує глобальній економіці.

«Очевидно, що питання гендерної рівності – це не просто модний європейський тренд, а й інструмент фінансового процвітання та один з невіддільних чинників побудови безпечного і толерантного суспільства», - наголосила Марина Порошенко.

Перший міжнародний гендерний форум працюватиме в Харкові цілий день 7 липня. Учасники планують обговорити сучасні тенденції гендерної проблематики в Україні та Європі, гендерне питання в період збройних конфліктів, а також питання участі жінок та чоловіків у прийнятті управлінських та громадських рішень.

Більше фото