Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підбито підсумки командно-штабних навчань з територіальної оборони регіону

Підбито підсумки командно-штабних навчань з територіальної оборони регіону

Захід проводився у декілька етапів із залученням командування усіх регіональних структур силових відомств України, посадовців районних держадміністрацій та офіцерів військкоматів області.

Під час практичних занять на базі навчально-тренувального центру резервісти під керівництвом досвідчених інструкторів відпрацювали широке коло питань, серед яких тактика дій піхотних підрозділів щодо пошуку ДРГ, ведення спостереження, виявлення та подолання інженерних і мінно-вибухових загороджень, організація взаємодії з іншими силовими структурами, надання першої медичної допомоги тощо.

«Завдання в ході проведення навчань виконано в повному обсязі, вдалось домогтися від усіх учасників згуртованості в діях, рішення в ході навчань приймались швидко, впевнено та в цілому професійно. Також була присутня чітка взаємодія між представниками місцевих органів державної влади, військових формувань і правоохоронних органів», - зауважив військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

Він додав, що штаб зони територіальної оборони Харківської області зі своїми завданнями впорався добре, однак робота деяких штабів районів територіальної оборони потребує ще незначного удосконалення.

Також Юрій Калгушкін висловив подяку всім учасникам навчань, а кращих - нагородив грамотами.