Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ми рішуче налаштовані на розширення двосторонньої співпраці. Петро Порошенко – на зустрічі з Президентом Франції

Ми рішуче налаштовані на розширення двосторонньої співпраці. Петро Порошенко – на зустрічі з Президентом Франції

Під час робочого візиту до Французької республіки Президент України Петро Порошенко обговорив з Президентом Франції Еммануелем Макроном питання активізації економічної співпраці двох країн.

«Ми провели ґрунтовні переговори по порядку денному наших двосторонніх відносин. Ми домовилися про те, щоб прискорити проведення двосторонньої економічної міжурядової комісії. Ми домовилися про конкретні напрямки співпраці. Співпраці в енергетичній сфері, в тому числі я порушив питання активізації роботи щодо залучення французьких інвесторів у галузі перероблення сміття. Дуже важлива наша співпраця в сільськогосподарській, переробній промисловості і покращенні інвестиційного клімату», - повідомив Петро Порошенко на спільній з Президентом Франції прес-конференції за підсумками зустрічі.

«Ми дуже рішуче налаштовані на розширення порядку денного нашої двосторонньої співпраці», - заявив Петро Порошенко.

За словами Глави держави, на переговорах обговорювалось також питання створення природних і комфортних умов для французьких компаній в Україні, що буде запорукою активізації і розширення французьких інвестицій у різні галузі, включаючи сонячну енергетику.

Петро Порошенко також повідомив, що сьогодні після зустрічі з керівником уряду проведе зустріч з низкою керівників провідних французьких компаній – інвесторів.

Президент України також висловив впевненість, що Україна та Франція активно розвиватимуть і співпрацю у багатосторонньому вимірі з Євросоюзом. «Я дуже дякую Франції за підтримку наших напрямків співпраці у вигляді імплементації Угоди про асоціацію і можу привітати, що ми завершили процес ратифікації Угоди. Ми отримали безвізовий режим, ми забезпечили через перемогу у Стокгольмському суді енергетичну незалежність нашої держави», - зазначив він.

Глава держави також підкреслив, що Україна була першою країною, яка депонувала свої ратифікаційні грамоти по кліматичній угоді. «Це лише демонструє наші дуже серйозні наміри зі співпраці з нашими французькими партнерами і колегами у сфері екології», - наголосив Президент і зауважив, що невипадково у складі делегації сьогодні - Міністр екології України та Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Президент Франції подякував Президенту України за візит до Парижа. «Сьогодні ми дуже детального говорили про наші двосторонні відносини, про ситуацію в цілому», - повідомив Еммануель Макрон та зауважив, що між нашими країнами є дуже давні стосунки і дуже глибока історія. Він зазначив, що під час зустрічі обговорювалось питання спільної українсько-французької історії та роль у цьому Анни Київської. «Ви показали наскільки важлива ця історія 11 століття, дуже давня. Наскільки глибоко закорінені наші давні стосунки», - додав він.

Еммануель Макрон поінформував також про питання, які обговорювались під час зустрічі. «На мою думку, ми маємо набагато більше працювати і через адміністративне партнерство, через партнерство у секторах бізнесу, енергетики, водних ресурсів, громадського транспорту тощо. У нас є дуже багато сфер, у яких ми можемо розвивати співпрацю через дуже конкретні процедури, щоб ці проекти дійсно побачили світ і швидко реалізувались», - підкреслив Президент Франції.

Він також наголосив, що вже три роки Україна проводить дуже серйозну програму реформ і демонструє дуже великий прогрес, зокрема - у банківській сфері, у енергетичній галузі.

Еммануель Макрон також запевнив, що Франція, як інші країни G7, супроводжуватиме Україну в її амбітному проекті реформ для того, щоб забезпечити найкраще управління. Він також висловився на підтримку залучення України до Паризької угоди щодо захисту довкілля. «Ми дійсно бачимо ваше бажання здійснювати ці реформи. Ми сподіваємось, що це все конкретизується у ініціативах», - додав Президент Франції.