Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

ХОДА приєднається до вивчення та випробування зразка газового генератора, що працює на відходах

ХОДА приєднається до вивчення та випробування зразка газового генератора, що працює на відходах

Про це заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко повідомив 16 червня під час особистого прийому громадян.

У ході прийому до Євгенія Шахненка звернулася група дослідників з міста Мерефа. Вони розповіли про свою установку - газогенератор, який працює на твердих побутових відходах. За словами розробників, подібного комплексу, який виробляє газ за допомогою термічного розкладання відходів, в Україні сьогодні не існує. Так, один газогенератор може приймати 35 тонн сміття на добу (9 тисяч тонн за рік).

«Ми просимо допомогти в реалізації нашого проекту. Показники установки унікальні: один газогенератор виробляє 700 кубометрів газу на годину (понад 5 тис. куб. м на добу). Газ можна використовувати для опалення приміщень, зокрема, обігрівати теплиці. Крім того, газу вистачить на роботу двох електростанцій потужністю 1 мегават», - розповіли про переваги комплексу розробники.

Вони також відзначили, що основний компонент установки - газовий генератор - можна виробляти в Харкові.

Євгеній Шахненко зацікавився інновацією та пообіцяв розробникам детально вивчити інформацію, а також допомогти у випробуванні зразка агрегату на діючому виробництві.

«Усього в області планується робота 21 комплексу з управління відходами, з яких 12 - вузлових, які за рік будуть переробляти 10 тис. тонн відходів. Ми дуже зацікавлені в розвитку інноваційних технологій у сфері перероблення та утилізації ТПВ. Ваш комплекс з його потужностями вкрай цікавий», - сказав заступник голови ХОДА.

Також до Євгенія Шахненка зверталися за допомогою у вирішенні житлово-комунальних проблем. Так, мешканки селища Васищеве Харківського району просили допомогти в оформленні документів на будівництво гаражу, харків'янка, яка проживає на вулиці Римарська, розповіла, що старий будинок потребує ремонту. Ще один мешканець Харкова висловив свою незгоду з установкою в багатоквартирному будинку загального газового лічильника.

Крім того, на прийом прийшли ініціативні групи інвесторів харківських довгобудів - будинків по просп. Перемоги, 61а, та вул. Джерельній, 11. Вони просили сприяння з боку ХОДА у вирішенні питання завершення будівництва.

Євгеній Шахненко запевнив, що детально вивчить усі озвучені заявниками питання. Усі, хто прийшов на прийом, за необхідності, отримали консультації керівників профільних підрозділів ХОДА.