Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Зростання зарплати на ПАТ «Турбоатом» цього року складе 20%

Зростання зарплати на ПАТ «Турбоатом» цього року складе 20%

Про це повідомила Юлія Світлична під час зустрічі з колективом підприємства.

12 червня керівник області відвідала ПАТ «Турбоатом». Юлія Світлична поспілкувалася з колективом і провела нараду з менеджментом підприємства, а також ознайомилася з роботою випробувально-складального цеху. Працівникам підприємства глава області повідомила приємну новину - за рік середня зарплата на «Турбоатомі» зросте на 20% (близько 1,5 тисячі гривень).

«Думаю, що це нормально: коли у підприємства є замовлення і є фінансовий результат, він повинен відбиватися й на зарплаті кожного з вас, - сказала Юлія Світлична. - Ми вже були на декількох промислових підприємствах і домовилися з власниками та менеджментом (у залежності від форми власності) про підвищення соціальних гарантій для кожного робітника. На 5-ти великих промислових підприємствах Харківської області для 15-ти тисяч харків'ян заробітна плата буде підвищуватися».

Юлія Світлична також повідомила, що одним із напрямків турботи про співробітників заводу стане відкриття найближчим часом на «Турбоатомі» особистої приймальні голови ХОДА.

«Я неодноразово бувала на вашому підприємстві, проводила особисті прийоми, але спілкуватися кожен день можливості немає. Тому ми вирішили підтримати працівників підприємства, відкривши таку приймальню, яка буде працювати на постійній основі», - пояснила керівник області.

Генеральний директор ПАТ «Турбоатом» Віктор Суботін підтвердив готовність виконати завдання, що поставлене Юлією Світличною.

«На сьогодні середня заробітна плата по підприємству - 7 тисяч гривень. Завдання Юлії Олександрівни будемо виконувати - протягом року піднімемо до 20%», - запевнив Віктор Суботін.

Він також повідомив, що на даний момент підприємство завантажено замовленнями, є завантаження також і на наступний рік, а зараз іде робота над контрактами до 2022-го.

«Завдяки тісній координації з облдержадміністрацією ми змогли отримати замовлення від українських енергетиків – це «Укргідроенерго», НАК «Енергоатом», теплові станції, - розповів генеральний директор «Турбоатому». - Ми активно працюємо над експортним потенціалом. Нещодавно були в Болгарії та Фінляндії, на наступному тижні відлітаємо до Казахстану і Узбекистану. У нас є хороша перспектива на найближчі роки. Готуємося до міжнародного економічного форуму у вересні. У нас є хороша традиція підписувати на цьому форумі нові контракти».

Нагадаємо, голова ХОДА домовилася про підвищення соціальних гарантій з власниками та менеджментом п'яти великих промислових підприємств регіону: заводу ім. Малишева, «ХТЗ», Харківського плиткового заводу, ГПУ «Шебелинкагазвидобування» і ПАТ «Турбоатом». У середньому зарплати для 15000 працівників підприємств зростуть на 1000 грн.

Більше фото