Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У ХНЕУ відбулась міжнародна економічна конференція

У ХНЕУ відбулась міжнародна економічна конференція

У рамках заходу укладено договір про розробку спільних програм підготовки студентів харківського вишу та Інституту Др. Яна-Урбана Сандала (Норвегія).

II Міжнародна наукова конференція CED–2017 «Економічний розвиток і спадщина Семена Кузнеця» спрямована на актуалізацію наукової спадщини Нобелівського лауреата з економіки 1971 року, теоретика економіки розвитку.  Тематика конференції включала питання реформ і розвитку в економічній науці, проблеми циклічної динаміки економічних процесів та соціальної нерівності.

Цього року в конференції взяли участь науковці провідних університетів світу з Болгарії, Італії, Монголії, Німеччини, Норвегії, Польщі, Франції, Японії. Україна була представлена науковцями з Київської, Вінницької, Дніпропетровської, Одеської, Полтавської, Сумської, Харківської та інших областей. Загальна кількість учасників конференції становила понад 300 осіб.

Ректор ХНЕУ ім. С. Кузнеця, член-кореспондент НАПН України, заслужений діяч науки і техніки України  Володимир Пономаренко зазначив важливість наукового спілкування та обміну досвідом у межах наукових конференцій між фахівцями різних країн.

«Подібні зустрічі сприяють подальшому розвитку міжнародної співпраці між вищими навчальними закладами України та світу, а також є запорукою швидкої інтеграції національних наукових здобутків у міжнародний науковий простір», - підкреслив Володимир Пономаренко.

Міжнародному досвіду наукової та освітянської співпраці було присвячено виступ Аташе з питань наукового та університетського співробітництва Посольства Франції в Україні Сільвена Ріголле, який підкреслив значний досвід ХНЕУ ім. С. Кузнеця у розвитку міжнародних навчальних та наукових проектів.

Під час свого виступу професор Ян-Урбан Сандал, Голова центру економічних досліджень Шумпетера (Норвегія) зазначив актуальність ідей Семена Кузнеця в сучасних умовах розвитку різних країн світу, важливість інтеграції зусиль науковців та практиків у процесі дослідження особливостей їх економічного розвитку. З метою розширення  співробітництва ХНЕУ ім. С. Кузнеця з Інститутом Др. Я.-У. Сандала під час конференції укладено договір про розробку спільних програм підготовки PhD-студентів на основі поєднання наукових шкіл двох університетів.

За результатами роботи конференції розроблена резолюція, в якій запропоновано шляхи та заходи щодо визначення точок зростання економіки України, подолання кризових ситуацій її розвитку, спричинених складною політико-економічною ситуацією в країні.