Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині пройшли практичні польові заняття із загонами територіальної оборони

На Харківщині пройшли практичні польові заняття із загонами територіальної оборони

У навчаннях, які відбулися 27 травня на базі навчально-тренувального центру в селі Подвірки Дергачівського району, взяли участь понад 100 бійців загонів тероборони області.

На заняттях був присутній Директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов.

Учасники занять відпрацювали дії солдата під час бою, поводження зі стрілецькою зброєю, надання медичної допомоги пораненому у польових умовах, орієнтування на місцевості тощо. Для того, щоб умови навчання максимально наблизити до бойових, на заняттях була задіяна бронетехніка, а також імітація вибухів гармат та холості набої до зброї.

На кожному з навчальних місць керівниками занять були призначені особи з досвідом бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції.

«Ми постійно проводимо подібні заняття із залучення підрозділів територіальної оборони Харківщини. Для цього у нас є необхідна навчально-матеріальна база, а також військовослужбовці-інструктори, які можуть передати свій бойовий досвід», - розповів військовий комісар Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

По завершенню польових навчань бійці загонів територіальної оборони склали заліки та отримали поради від досвідчених інструкторів.