Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА провела зустріч з послом Греції в Україні

Голова ХОДА провела зустріч з послом Греції в Україні

Предметом обговорення Юлії Світличної та Георгіоса Пукаміссаса стало розширення співпраці між нашим регіоном та Грецькою Республікою - в першу чергу, в економічній, науковій та освітній сферах.

Георгіос Пукаміссас вперше відвідав Харківську область на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла Грецької Республіки в Україні. Візит до Харкова став другою поїздкою пана посла в регіони - у січні 2017 року він відвідував Маріуполь.

«Мій візит до Харкова не є випадковим, тому що ваш регіон посідає провідне місце в житті України - як економічний і культурний центр, - підкреслив Георгіос Пукаміссас. - Це велике досягнення, що вам вдалося зберегти мир в Харківській області. Вважаю, що регіон зможе стати центром тяжіння не тільки в Україні, але й у цілому в Східній Європі».

Презентуючи Надзвичайному та Повноважному Послу Грецької Республіки в Україні Харківську область, керівник ХОДА зробила акцент на потенціалі промисловості й АПК, досягненнях в освітній та науковій сферах.

Юлія Світлична підкреслила, що на даний момент зовнішньоторговельний оборот Харківської області з Грецією досить низький, а отже є необхідність посилити співпрацю в економічній сфері.

«Розраховую, що сьогоднішня зустріч надасть можливість активізувати взаємини, - сказала голова ХОДА. - Ми зацікавлені в тому, щоб міжнародний бізнес на Харківщині розвивався. Адже це можливість створення нових робочих місць, підвищення надходжень до бюджету області, а також заробітна плата для харків'ян».

Георгіос Пукаміссас зазначив: «Оскільки Харків є великим науковим, освітнім і технічним центром, є сенс спільно працювати в цих напрямках».

Також у ході зустрічі Юлія Світлична запросила посла Греції в Україні відвідати міжнародний економічний форум, який традиційно пройде в Харківській області у вересні.

Більше фото