Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Капітальні роботи на 14 дорогах області розгорнуть у першій половині червня

Капітальні роботи на 14 дорогах області розгорнуть у першій половині червня

Перелік об’єктів, які відновлюватимуть за рахунок коштів від перевиконання митних зборів, затвердила керівник області Юлія Світлична.

Про першочергові плани дорожників на 2017-й рік розповів начальник Служби автомобільних доріг у Харківській області Євген Зражевець.

«2017 рік стане роком повномасштабного відновлення доріг Харківщини, - заявив керівник САД. - Завдяки наполегливій роботі та підтримці керівника обласної державної адміністрації Юлії Світличної, зараз ми маємо змогу розвернути цю роботу в повній мірі. Минулого року в цей період у нас в роботі було всього 6 об’єктів поточного ремонту, на сьогодні – 30».

Євген Зражевець відзначив, що для приведення до ладу доріг області залучаються не лише кошти державного бюджету, але й фінансування з місцевих бюджетів усіх рівнів та кредитні гроші.

«Вперше за роки незалежності ми отримуємо фінансування від перевиконання митних зборів. Таких коштів за перший квартал назбиралося 226 млн грн. Цим коштом будемо проводити ремонт 14 об’єктів, перелік яких було затверджено головою ХОДА, - розповів начальник обласної Служби автомобільних доріг. -  Їх уже запустили в роботу. По трьох об’єктах вже пройшли тендерні процедури, визначено переможців, і роботи розпочаті, по 11 триває процедура. У першій половині червня роботи будуть розгорнуті в повній мірі».

Головний дорожник області повідомив, що ці 14 об’єктів знаходяться в різних районах області. Це найбільш пошкоджені дороги.

«Це й дорога на Приколотне, на Краснокутськ, на Вовчанськ, це й Мерефа - Зміїв, і Мерефа - Лозова - Павлоград. Також відзначу, що вперше за 15 років у нас в області розпочато капітальний ремонт шляхопроводу – на дорозі Харків - Охтирка в Богодухівському районі. З 3 травня там розпочато роботи. Шляхопровід був демонтований у 2008 році, й з того моменту люди не можуть користуватися цією надзвичайно інтенсивною дорогою, там було дуже багато скарг», - зазначив Євген Зражевець.

Він також повідомив, що керівник області Юлія Світлична поставила дорожникам завдання в найкоротші терміни привести до ладу дороги, які ведуть до місць масового відпочинку та водойм області.

«У найближчі 2 - 3 тижні маємо зробити проїзними напрямки до місць суспільного відпочинку. Це Харків - Липці, Харків - Вовчанськ, Харків - Зміїв у напрямку на Безлюдівку, Харків - Печеніги - Мартове тощо. До кінця цього тижня ми складемо план, затвердимо й візьмемось до реалізації», - запевнив Євген Зражевець.