Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області стартував проект Світового банку із залучення до роботи внутрішньо переміщених осіб

В області стартував проект Світового банку із залучення до роботи внутрішньо переміщених осіб

Засідання комісії з реалізації пілотного проекту відбулося в Харківському обласному центрі зайнятості.

Головним механізмом реалізації пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб у Харківській області є надання його учасникам безвідсоткової поворотної фінансової допомоги для закупівлі обладнання та матеріалів з метою організації власного бізнесу (до 40 прожиткових мінімумів для працездатної особи на одного учасника).

Звертаючись до членів комісії, заступник директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Тетяна Печура зазначила, що Харківська область обрана пілотною для цього проекту.

«Механізм реалізації «пілоту», який ми відпрацюємо, надалі буде розповсюджено на всю державу. Категорія громадян, на яку він спрямований, має свою специфіку і важливим завданням є також виявлення проблемних питань у поверненні їх на ринок праці», - зауважила Тетяна Печура.

Члени комісії відібрали для участі у пілотному проекті 31 кандидата, які подали відповідні заяви. З них 19 чоловік планується працевлаштувати або залучити до громадських робіт. Також 12 осіб комісією обрано до участі у 2 етапі, на якому зазначені громадяни будуть презентувати власні бізнес-плани для започаткування бізнесу.

Довідка. Пілотний проект реалізується у Львівській, Полтавській та Харківській областях протягом 2017-2018 років відповідно до Постанови Кабінету міністрів України від 02.12.2015 № 1154 (із змінами). З детальними умовами для потенційних учасників можна ознайомитись тут.