Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За програмою «Доступні ліки» жителям Вовчанського району виписано понад 5000 рецептів

За програмою «Доступні ліки» жителям Вовчанського району виписано понад 5000 рецептів

Заступник голови ХОДА Михайло Черняк під час робочої поїздки до району перевірив аптечні заклади, що працюють в рамках урядової програми.

У Вовчанському районі участь у проекті беруть близько десяти аптек. Михайло Черняк дав доручення контролювати наявність ліків згідно зі списком МОЗу.

«Люди повинні відчути на собі переваги проекту «Доступні ліки». Кошти субвенції з державного бюджету – майже 35 мільйонів гривень – є, вони розподілені по районах. У списку – 157 медпрепаратів по трьох напрямках, вони повинні бути представлені в асортименті тих аптек, які беруть участь у проекті», - зазначив Михайло Черняк.

Він також проінспектував роботу Вовчанської центральної лікарні, поліклініки та Центру первинної медико-санітарної допомоги Вовчанського району. Під час відвідання закладів заступник голови облдержадміністрації поспілкувався з медпрацівниками та пацієнтами.

Під час зустрічі з медиками Михайло Черняк обговорив питання покращення матеріально-технічної бази закладів. Зокрема, мова йшла про необхідність проведення капітального ремонту  поліклініки, приміщення амбулаторії, реконструкцію приміщення фойє стаціонару.

«Сфера охорони здоров'я є пріоритетним напрямком у роботі голови ХОДА Юлії Світличної та в цілому облдержадміністрації. В області реалізується низка проектів, які вже мають свій позитивний результат. Попри те, що багато державних програм на сьогодні, на жаль, не працюють, ми намагаємося справлятися із завданнями на місцевому рівні, - зазначив Михайло Черняк. - Реформа охорони здоров'я запрацює однозначно. Основний її принцип - це поліпшення якості надання послуг для пацієнтів. Також ми хочемо максимально зберегти мережу лікувальних установ, які знаходяться на території області».

Заступник керівника області також зазначив, що фінансова підтримка охорони здоров’я на сьогодні є безпрецедентною. Минулого року на покращення матеріально-технічної бази лікарень з обласного бюджету було спрямовано близько 80 млн грн, цього року – понад 100 млн грн.