Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До Громадської приймальні ХОДА звернулися 89 мешканців Балаклійського району

До Громадської приймальні ХОДА звернулися 89 мешканців Балаклійського району

Велика частина звернень стосується питань розселення. Кілька людей звернулися за телефоном «гарячої лінії» з проханням надати медичну допомогу.

Завсектора організаційно-аналітичної роботи Департаменту соціального захисту населення ХОДА Олена Прядун розповіла, що всіх, хто звернувся за телефоном «гарячої лінії» з питання надання тимчасового житла, розселили в модульному містечку.

«Усі, хто на даний час звернувся за допомогою, тимчасово проживатимуть у модульному містечку. Здебільшого, це сім'ї з дітьми, - зазначила Олена Прядун. - Деякі жителі Балаклії, що приїхали вночі до Харкова, переночувавши в модульному містечку, вранці виїхали, оскільки переїхали до родичів або самостійно знайшли житло. Однак всі, кого поселили в модульному містечку, зможуть залишатися там стільки, скільки буде потрібно».

За її словами, у модульному містечку ще є місця для розселення. Поселити людей зможуть також у таборі «Факел» у Помірках (місця можуть надати сотні людей), у таборі «Ромашка» у смт Васищеве (200 осіб) і на базі відпочинку «Аква» у Старому Салтові (100 осіб). Також кілька жителів Харкова звернулися до громадської приймальні з пропозицією розмістити у себе вдома кілька сімей з Балаклійського району.

Як розповів начальник відділу забезпечення роботи диспетчерського пункту, зв'язку, оповіщення та комп'ютерного забезпечення Департаменту цивільного захисту ХОДА Андрій Віловський, мешканців Балаклійського району також розселяють на двох об'єктах у Барвінківському районі, де готові прийняти 100 чоловік, у Першотравневому - 108, у Шевченківському - 212. В Ізюмському районі вже розселили понад 30 осіб, всього готові прийняти 250, у Зміївському районі поселили понад 100 чоловік, прийняти готові 350, у Чугуївському розселено близько 160 чоловік, 108 з них - у сім'ях.

«Розселяють людей також по об'єктах у Балаклійському районі на безпечній території. Коли жителі дзвонять нам у приймальню, ми з'ясовуємо, куди їм зручно приїхати, і туди їх і направляємо. Даємо адреси і телефони пунктів тимчасового розміщення», - сказав Андрій Віловський.

Консультації можна отримати за телефоном: (098) 296-50-99.

На місці можна звертатися за телефоном Балаклійської РДА: (0249) 2-07-19.