Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

1200 юнаків з Харківської області відправляться на строкову військову службу навесні 2017 року

1200 юнаків з Харківської області відправляться на строкову військову службу навесні 2017 року

Підсумки проведення осіннього призову в 2016 році і завдання на весну-2017 обговорили під час інструктивно-методичних зборів в Харківському обласному військкоматі.

На зборах були присутні представники районних та міських призовних комісій, Національної поліції, старші лікарі, а також районні та міські воєнкоми.

Відкриваючи захід, директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов нагадав, що осінній призов на строкову військову службу пройшов успішно і був виконаний на 100%.

«Відразу ж після осіннього призову ми взялися до підготовки весняного призову. Навесні лави ЗСУ, Національної гвардії та інших військових формувань поповнять 1200 юнаків з Харківської області», - повідомив Олексій Максимов.

Він підкреслив значимість для ефективного проведення призову спільної роботи представників військкоматів, райдержадміністрацій, адміністрацій районів міста Харків, міської ради та органів місцевого самоврядування. Також Олексій Максимов закликав до виконання планового завдання з відбору кандидатів на військову службу за контрактом у I кварталі поточного року.

Підбиваючи підсумки осіннього призову строковиків, військовий комісар Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін відзначив кращих посадових осіб. Так, за професіоналізм грамотою обласного комісара була відзначена в.о. начальника Управління охорони здоров'я ХОДА Галина Сіроштан.

«Осінній призов проходив у жовтні - листопаді 2016 року. Завдяки грамотній взаємодії з керівництвом ХОДА, за допомогою місцевих органів державної виконавчої влади планове завдання було виконано на 100%. Призвали 934 чоловіки, з яких 424 направлено на службу до ЗСУ і 510 - до інших військових формувань, - сказав Юрій Калгушкін. - Що стосується весняного призову, то з березня відбувається оповіщення, виклик для проходження медкомісії, вивчення особистісних якостей призовників і підготовка до перших відправок, які будуть здійснені в квітні і травні».

Він також підкреслив, що комплектування частин Національної гвардії буде здійснюватися за змішаним принципом - територіально-екстериторіальним, а до підрозділів ЗСУ – тільки за екстериторіальним. Крім того, військовий комісар зазначив, що військовослужбовці строкової служби не будуть виконувати завдання в зоні АТО, а будуть перебувати в пунктах постійної дислокації.