Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Слобожанська земля - це флагман науки і колиска патріотів. Петро Порошенко

Слобожанська земля - це флагман науки і колиска патріотів. Петро Порошенко

У ході візиту на Харківщину Президент України разом із головою ХОДА Юлією Світличною зустрівся з кращими учнями та студентами навчальних закладів області.

Спілкуючись з обдарованою молоддю, Петро Порошенко зазначив, що минулого року Харківщині вдалося стати лідером за результатами учнівських конкурсів.

«Завжди вважалося, що центром науки країни є столиця. І саме представники Києва зазвичай були лідерами за кількістю переможців олімпіад та конкурсу наукових робіт Малої академії наук. Але вам вдалося зламати цю тенденцію та підтвердити високе звання Харкова як міста науки. Слобожанська земля - це флагман науки і колиска патріотів», - сказав Президент.

Він зауважив, що свої знання молодь має використати на благо країни.

«Від вас Україна чекає креативного мислення та громадянської позиції. Разом ми побудуємо нову Україну», - підкреслив Глава держави.

Особливу увагу він приділив питанню запровадження реформ в Україні, зазначивши, що за останні два роки вдалося зробити більше, ніж за всі попередні роки незалежності. Це підтверджують і європейські партнери. Але попереду - багато роботи, наголосив Президент

«У цих реформах нам потрібна ваша допомога, - звернувся він до молоді. - Україна буде правовою державою, справедливою державою. Цього вдасться досягти, якщо ви докладете всіх зусиль. Я вірю у вас, у ваш потенціал і його фантастичну реалізацію».

У ході зустрічі Петро Порошенко обговорив з молодими науковцями найбільш затребувані сьогодні напрямки для наукових розробок. На думку Президента, в першу чергу, це сектор оборонної безпеки. Крім того, це поглиблення верховенства права, покращення інвестиційного клімату, вирішення екологічних проблем, енергоефективність.

Також Петро Порошенко обговорив з молодими юристами правову реформу, проблему запровадження законів у дію.

«Юридична реформа особливо важлива, оскільки йдеться про право людини на справедливість», - наголосив Глава держави.

Першочергові питання у цій сфері - заочне правосуддя та захист у міжнародних судах.

У свою чергу, студенти та школярі запевнили Президента, що готові працювати на розвиток держави.

Так, студентка ХНУ міського господарства ім. О.М. Бекетова, випускниця спеціалізованої школи-інтернату «Обдарованість» Анна Барсук подякувала Главі держави за увагу до молодих науковців, яка підіймає престиж наукової праці.

«Також хочу подякувати Главі Адміністрації Президента Ігорю Райніну за цифрове обладнання для сучасного кабінету біології для школи «Обдарованість», яке ми отримали, коли він очолював Харківську обласну адміністрацію. Це обладнання дозволяє не тільки навчатися юним дослідникам, а й перемагати у наукових конкурсах, піднімаючи на вищий щабель науку України в цілому, - підкреслила студентка. - Важливо, що наші старання підтримують».

Більше фото