Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Спільно з КМЄС у регіоні розроблять дорожню карту впровадження реформ у секторі громадянської безпеки

Спільно з КМЄС у регіоні розроблять дорожню карту впровадження реформ у секторі громадянської безпеки

Такої домовленості було досягнуто під час робочої зустрічі заступника голови ХОДА Олександра Скакуна з командою Регіонального представництва КМЄС.

У зустрічі з представниками Консультативної місії Європейського союзу на чолі з координатором Регіонального представництва Геррітом Яном ван Гелдером також взяли участь керівники силових структур регіону: начальник УСБУ в Харківській області Едуард Кріцин, керівник ГУ Національної поліції Анатолій Дмитрієв та прокурор Харківської області Юрій Данильченко.

Звертаючись до присутніх, Герріт Ян ван Гелдер високо оцінив роль та позицію керівництва ХОДА та особисто голови облдержадміністрації Юлії Світличної щодо співпраці з європейськими інституціями. Він також відзначив ту роботу, яка проводиться в Харківській області для гарантування громадської безпеки.

У свою чергу, Олександр Скакун відзначив позитивну роль представників Європейської місії у наданні консультативної та практичної допомоги задля формування сучасної системи правоохоронних органів області. Олександр Скакун підкреслив, що зазначена робота здійснюється та постійно контролюється головою ХОДА Юлією Світличною.

Також у ході зустрічі директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов поінформував представників КМЄС про щоденну роботу, що здійснюється облдержадміністрацією спільно з правоохоронними органами для гарантування безпеки на території Харківської області.

За результатами зустрічі було прийнято спільне рішення про створення робочої групи, яка протягом двох місяців розробить дорожню карту, а потім і комплекс заходів щодо впровадження реформ у секторі громадянської безпеки в області.