Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У 2016 році Харківщина вийшла на етап економічного розвитку. Глава ХОДА

У 2016 році Харківщина вийшла на етап економічного розвитку. Глава ХОДА

Це Юлія Світлична заявила під час зустрічі з представниками ЗМІ 19 січня.

«Після етапу антикризової стабілізації у 2016 році Харківська область вийшла на етап економічного розвитку. Нам вдалося перевищити плани по більшості макроекономічних показників», - зазначила Юлія Світлична.

Так, за підсумками року індекс промислового виробництва склав 106% при плані 101%.

«Протягом 2016 року промисловість вперше за п'ять років показувала стабільне зростання обсягів виробництва. 62 підприємства області сьогодні залучені до реалізації програм імпортозаміщення, близько 70 промислових підприємств працюють з прибутком. Це важливо, оскільки ми розуміємо, що зростання промисловості - запорука стабільності завтрашнього дня», - підкреслила глава ХОДА.

Крім того, індекс виробництва продукції сільського господарства за підсумками року склав 106,5% при плані 97,9%, перевищено планові показники із залучення капітальних інвестицій, введення житла в експлуатацію тощо.

Серед досягнень року Юлія Світлична також відзначила завершення будівництва знакових для регіону об'єктів.

«Це станція метро «Перемога», яку будували 22 роки, і за останні два роки було виконано близько 70% робіт. Було відкрито органну залу Харківської обласної філармонії, де грає кращий орган в Україні. Відремонтовано трасу Чугуїв - Мілове, що не ремонтувалася понад 30 років», - перерахувала керівник області.

Також вона відзначила досягнення в сфері міжнародного співробітництва. Результатом активної роботи обласної адміністрації з європейськими партнерами стало відкриття у 2016 році в Харкові трьох міжнародних представництв - Консультативної місії ЄС, GIZ та ЄБРР.

Що стосується соціальної сфери, то в області було прийнято і реалізовано низку програм, зокрема - стосовно підтримки учасників АТО.

«Завдяки обласній програмі підтримки учасників АТО в придбанні житла, вже 26 сімей уклали договори на придбання квартир. Введення цього житла в експлуатацію заплановано на 2-3 квартал 2017 року», - повідомила Юлія Світлична.

Більше фото