Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Куп'янському районі газифікували село

У Куп'янському районі газифікували село

В урочистому запуску газопроводу в селі Курилівка 29 грудня взяв участь заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Кошти на будівництво газопроводу протяжністю 3,7 км по вул. Кавказькій були виділені з обласного бюджету при співфінансуванні з місцевого бюджету.

«Жителі села давно чекали на цю подію. Розмови про газифікацію тривали близько 10 років, але до діла не доходило. Нам вдалося виконати роботи протягом 2015-2016 років. Тепер 100 домоволодінь можуть підключитися до газопостачання. 86 сімей вже написали заявки і найближчим часом будуть врізатися в систему», - розповів Євгеній Шахненко.

Крім того, в рамках робочої поїздки до Куп'янського району заступник голови ХОДА ознайомився з результатами ремонтних робіт, виконаних в цьому році в Петропавлівській школі. Зокрема, тут були замінені на енергозберігаючі 49 вікон і двері.

«Ремонт був зроблений за кошти державної субвенції, отриманої завдяки підтримці народного депутата Ірини Луценко, - зазначив Євгеній Шахненко. - Робота виконана якісно. Тепер діти будуть вчитися в теплі, а місцевий бюджет заощадить гроші на теплопостачанні».

Також заступник керівника області відвідав районний Будинок культури, в якому за кошти обласного бюджету проводиться капітальний ремонт.

«Роботи практично завершені: відремонтовано фасад, покрівля, вікна. У наступному році ми проведемо внутрішній ремонт будівлі, замінимо систему опалення, щоб створити максимально комфортні умови для діток, які тут займаються», - підкреслив Євгеній Шахненко.

Також в ході поїздки на Куп'янщину заступник голови ХОДА провів зустріч з активом району. На зборах обговорили проблемні питання ЖКГ та інфраструктури району, які заплановано вирішити в наступному році. Серед них - ремонт каналізаційних колекторів, очисних споруд, будівництво полігону ТПВ з сортувальної лінією, ремонт доріг.

«Питання життєзабезпечення ми ставимо на перший план. Вже є серйозні результати. Завдяки наполегливій позиції керівника області Юлії Світличної, ми змогли відремонтувати трасу Чугуїв - Мілове на ділянці до Куп'янська. Дорога, яка зв'язує кілька районів області, була практично зруйнована, і ніхто не вирішував це питання майже 20 років, - зазначив Євгеній Шахненко. - У нас є підтримка Президента Петра Порошенка, народних депутатів, міжнародних партнерів. І в наступному році ми будемо так само успішно працювати над розвитком регіону».