Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голова ХОДА провела виїзний прийом громадян у Краснокутському районі

Голова ХОДА провела виїзний прийом громадян у Краснокутському районі

З різними питаннями до Юлії Світличної звернулися понад 20 місцевих жителів. Більшість заявників просили допомогти у вирішенні земельних питань та ремонті доріг.

Одна з мешканок Краснокутського району, яка вже не вперше звертається за допомогою до керівника області, подякувала Юлії Світличній за допомогу в оформленні документів на землю.

«Я та кілька моїх колег не могли оформити землю протягом семи років. І тільки після того, як ми звернулися до Юлії Світличної на прийом, і вона взяла це питання під особистий контроль, справа зрушила з місця. І ми оформили землю. Я дуже за це вдячна», - сказала заявниця.

У ході прийому також була порушена тема будівництва доріг в Краснокутському районі. Зокрема, одна із заявниць попросила звернути увагу на аварійну ділянку між кордоном Краснокутського району та селом Полкова Микитівка (до повороту на Суми).

«Там дорога не ремонтувалася ніколи. Нею їздять і маршрутки, і автобуси. З цією ділянкою треба щось робити. Дорога рік ще постоїть у такому стані - і проїхати буде неможливо», - сказала заявниця.

Юлія Світлична зазначила, що ремонтом дороги служби займуться вже наступного року - коли проводити роботи дозволить погода.

Ще одна заявниця просила розглянути питання ремонту доріг в селі Павлівка і під'їзду до населеного пункту. Представники дорожньої служби пообіцяли забезпечити проїзд вже найближчим часом, а поточний ремонт проведуть, як тільки дозволять погодні умови.

Керівник області зазначила, що в останні два роки в області було приділено підвищену увагу питанню ремонту доріг і проведено велику кількість робіт, проте одномоментно привести до ладу проїжджу частину у всій області неможливо, так як у багатьох районах якісні ремонти не проводили десятками років.

Юлія Світлична повідомила, що в 2017 році фінансування ремонту доріг, в тому числі - районного значення, може істотно зрости, так як на державному рівні було прийнято рішення залишати на місцях 50% від суми перевиконання щомісячних планових митних зборів.

«Для Харківської області це великий фінансовий ресурс. Я порушувала це питання на раді регіонального розвитку, яка пройшла під керівництвом Президента України Петра Порошенка. Глава держави підтримав цю ідею, і Верховна Рада прийняла необхідні зміни до бюджетного законодавства. До ремонту доріг у районах ми також будемо підключати ресурси «Укравтодору» і місцевих бюджетів», - сказала Юлія Світлична.

Жителі Краснокутського району, які прийшли на прийом, також подякували Юлії Світличній за ремонт дороги Козіївка-Городнє-Чернещина, якою довгий час проїхати було практично неможливо.

«Ми знаємо, що питання ремонту доріг ви тримаєте на контролі. Ця дорога була відремонтована завдяки вашій підтримці», - сказала місцева мешканка.

Ще одне питання, яке озвучили в ході прийому, стосувалося ремонту даху двох корпусів Колонтаївської школи.

«Ми приділяємо особливу увагу реконструкції об'єктів сфери освіти, ці об'єкти включені у програму соціально-економічного розвитку. Дах буде обов'язково відремонтований, - сказала Юлія Світлична. - Можу також з упевненістю сказати, що у вашу школу незабаром привезуть 7 нових комп'ютерів».

Підбиваючи підсумки прийому, голова ХОДА зазначила, що всі питання, які озвучили жителі Краснокутського району, будуть на контролі у відповідних фахівців.

«Все, що в наших силах, ми зробимо», - запевнила Юлія Світлична.

Більше фото