Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Азербайджанські компанії готові реалізовувати інфраструктурні проекти на території Харківської області

Азербайджанські компанії готові реалізовувати інфраструктурні проекти на території Харківської області

Це заявив у ході зустрічі з головою ХОДА Юлією Світличною Надзвичайний і Повноважний Посол Азербайджанської республіки в Україні Азер Худієв.

З делегацією Азербайджану, яка включала й представників діаспори в Україні та Харківській області, керівник ХОДА обговорила напрямки для розширення міжрегіонального співробітництва. Юлія Світлична презентувала гостям потенціал Харківської області, акцентувавши увагу на можливостях машинобудівних підприємств і сфери АПК.

«Завод «Електроважмаш» зацікавлений в тому, щоб поставляти до Азербайджану електродвигуни, тягові генератори, а також електрообладнання. Завод «ФЕД» готовий співпрацювати з вашими Повітряними силами та авіакомпаніями. «Турбоатом» готовий взяти участь у модернізації та обслуговуванні гідроелектростанцій, - перерахувала голова ХОДА. - Ми готові до кооперації у сфері промисловості. Як керівник Харківської обласної державної адміністрації, я буду гарантом законності та безпеки ведення бізнесу в нашому регіоні азербайджанськими інвесторами».

Юлія Світлична також зазначила, що у Харківської області та Азербайджану добре налагоджена співпраця у сфері освіти. Громадяни цієї республіки здобувають освіту в 28 вишах Харківщини. У цілому в регіоні навчаються близько 3000 азербайджанців.

Азер Худієв, у свою чергу, підкреслив, що метою його візиту до Харкова є активізація регіонального співробітництва.

«У вашого регіону - високий потенціал. Багато яскравих представників Азербайджану закінчили ваші виші. Для нас Харків має пріоритетне значення, - акцентував Азер Худієв. - На даний момент є зацікавленість кількох азербайджанських підприємств, які бачать себе у ваших інфраструктурних проектах, в будівництві великих об'єктів, у тому числі - готельних і житлових комплексів. Наші компанії зацікавлені інвестувати в Харківську область».

Юлія Світлична і Азер Худієв домовилися про те, що до Харкова приїде бізнес-делегація Азербайджану для обговорення конкретних проектів.

«Ми організуємо зустріч з представниками великих підприємств, - сказала Юлія Світлична. - Також бізнес-делегація України зможе відвідати Азербайджан. Розраховую, що результати досягнутих домовленостей будуть чіткими, ефективними, і ми зможемо рухатися далі в практичному напрямку».

Більше фото