Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

19 сімей учасників АТО вже подали всі документи, необхідні для придбання квартир за обласною програмою

19 сімей учасників АТО вже подали всі документи, необхідні для придбання квартир за обласною програмою

На рахунки Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву в повному обсязі надійшли кошти з обласного бюджету на фінансування програми в 2016 році.

Про це повідомив секретар Ради ГО «Союз ветеранів АТО» Юрій Корсунов.

«Сьогодні визначені 22 претенденти на участь у програмі, 19 з них вже надали всі необхідні документи. Тепер, коли кошти надійшли на рахунки фонду, вони можуть укладати договори із забудовником і вносити свою частину суми - 60% від вартості житла», - розповів Юрій Корсунов.

Всього квартири за обласною програмою в цьому році зможуть придбати близько 30 сімей учасників АТО. За словами Юрія Корсунова, всі претенденти планують подати документи для участі в програмі до кінця тижня.

За інформацією директора Департаменту містобудування та архітектури ХОДА Михайла Рабиновича, в'їхати в нові квартири сім'ї учасників АТО зможуть в наступному році.

Нагадаємо, учасники АТО обрали для участі в програмі два житлових будинки в Харкові по вул. Ньютона (забудовник - ВАТ «Трест «Житлобуд-1»). Ціна житла в цих будинках становить 9100 - 9700 грн за квадратний метр житла.

Згідно з Програмою надання підтримки учасникам антитерористичної операції для будівництва і придбання житла в Харківській області на 2016 - 2018 роки, 40% вартості житла, що купується, компенсується з обласного бюджету, 60% платить учасник АТО. Всього за період дії програми на її реалізацію планується виділити 32,5 млн грн: 6,5 млн - в 2016 році і по 13 млн грн - у 2017-му і 2018-му. За розрахунками фахівців, стати власниками житла за цією програмою зможуть до 200 сімей учасників антитерористичної операції.