Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Японські інвестори зацікавлені у будівництві сміттєспалюючих заводів на Харківщині

Японські інвестори зацікавлені у будівництві сміттєспалюючих заводів на Харківщині

Перспективи реалізації екологічних проектів у сфері ЖКГ області представники компанії «Марубені Корпорейшн» обговорили з керівництвом Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА.

Як розповів директор департаменту Сергій Магдисюк, японці пропонують дешеві кредити для втілення енергозберігаючих заходів та будівництва сміттєспалюючих заводів за їхньою технологією.

«За такою технологією працює сміттєспалюючий завод в Токіо, побудований в центрі міста. Він не створює незручностей для мешканців, оскільки під час спалення відходів не відчувається запах, та не здійснюються шкідливі викиди», - пояснив Сергій Магдисюк.

За його словами, навесні наступного року делегація Харківської області планує відвідати Японію в рамках україно-японського співробітництва та на місці ознайомитися з тим, як працюють японські технології.

«Японці пропонують співпрацю на вигідних для нас умовах. Зараз ми вивчаємо можливість відпрацювання їхньої технології на базі комплексу з переробки ТПВ, який будуватиметься в Ізюмі. Якщо проект буде схвалено, і він дасть позитивний результат, ми продовжимо співпрацю з японськими колегами у сфері поводження з побутовими відходами», - зазначив директор Департаменту ЖКГ.

Компанія «Марубені Корпорейшн» працює в Україні майже 20 років. Вона займається імпортом будівельної техніки, проектами цільових енергетичних інвестицій та розвитку інфраструктури.