Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дію обласної програми соцпідтримки учасників АТО продовжили до 2018 року

Дію обласної програми соцпідтримки учасників АТО продовжили до 2018 року

У найближчі два роки за цією програмою оздоровитися в санаторіях Харківської області зможуть 250 воїнів.

8 грудня облрада затвердила Комплексну програму соціальної підтримки учасників антитерористичної операції на 2017 - 2018 роки.

За інформацією директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрія Шпараги, на відпочинок та оздоровлення демобілізованих в санаторіях Харківської області виділили 1 млн 860 тис. грн. За ці кошти планують оздоровити 250 осіб.

«З цієї суми 860 тис. грн будуть виділені в наступному році. Учасникам АТО запропонують 14-денний санаторний відпочинок за бюджетні кошти в санаторіях області», - розповів Юрій Шпарага.

Направляти в санаторії демобілізованих бійців будуть фахівці райдержадміністрацій. З цією метою на місцях створюють спеціальні робочі групи з представників органів соцзахисту, охорони здоров'я та силових структур. До складу таких груп також можуть увійти інші фахівці і представники громадських організацій.

Щоб отримати путівку, військовослужбовцям необхідно буде подати в управління соцзахисту за місцем проживання заяву і пакет наступних документів:

- копію паспорта;

- копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

- медичну довідку про відсутність протипоказань для проходження відпочинку в санітарно-курортних установах;

- копію довідки про участь в АТО (за формою, встановленою постановою Кабміну № 413 від 20 серпня 2014 г.) або копію наказу командира військової частини (начальника територіального підрозділу) - з відомостями про участь особи в антитерористичній операції.

У департаменті відзначили, що в 2016 році (станом на 27.10.2016) за програмою в санаторіях відпочив 121 чоловік, зараз на відпочинку знаходяться ще 3 учасники АТО.

Також в програмі передбачені кошти на проведення новорічних і різдвяних свят для дітей учасників АТО (по 550 тис. грн на кожен рік).

«На ці кошти, зокрема, для дітей придбають новорічні подарунки. У 2015 році такі подарунки отримали 1211 дітей. Зараз також закуповуємо солодощі до наступаючих свят (на ці цілі в обласному бюджеті передбачено 440,0 тис. грн)», - розповіли в Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

Довідка. Станом на 23 жовтня 2016 року на обліку в органах соціального захисту населення області перебуває 8440 учасників бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, з них 99 мають статус інваліда війни та 182 - членів сімей загиблого військовослужбовця та інших осіб, які брали участь в АТО.