Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер провів зустріч з тимчасово повіреним у справах посольства Австралії Брюсом Едвардсом

Марк Беккер провів зустріч з тимчасово повіреним у справах посольства Австралії Брюсом Едвардсом

Темами для обговорення стало розширення співпраці у сферах економіки, освіти та культури, а також проведення в Харкові матчу Кубка Федерації з тенісу між збірними України та Австралії.

Відкриваючи зустріч, Марк Беккер привітав представника посольства Австралії від імені голови ХОДА Юлії Світличної. Він розповів Брюсу Едвардсу про соціально-економічну та суспільно-політичну ситуацію в регіоні та позначив перспективні напрямки співпраці.

«Харківська область може бути надійним партнером, який не тільки чекає на інвестиції, але й сам готовий інвестувати в інші країни, - наголосив Марк Беккер. - Хотілося б підкреслити, що ті взаємини, які були вибудувані після зустрічі Президента України Петра Порошенка з Прем'єр-міністром Австралії Малкольмом Тернбуллом, засвідчують те, що австралійська сторона підкреслює своє жорстке ставлення до суверенітету України. Наші взаємовідносини також зміцнилися після трагічних подій, що були пов'язані з Боїнгом-777».

Заступник керівника області повідомив, що в лютому 2017 року за підтримки керівника ХОДА Юлії Світличної в Харкові пройде тенісний матч Кубка Федерації між жіночими збірними командами України та Австралії.

«Зі свого боку можемо запевнити, що зустріч буде організована на високому рівні», - підкреслив Марк Беккер.

Також він назвав у якості перспективних напрямів співробітництва між Харківською областю та Австралією сфери науки, освіти та культури.

Тимчасово повірений у справах Посольства Австралії в Україні, у свою чергу, підкреслив, що розвитку відносин між країнами багато в чому сприяє велика українська діаспора в Австралії.

«Зараз у нас проживають близько 40 тисяч австралійських українців, вони ніколи не втрачали зв'язку з батьківщиною», - зазначив Брюс Едвардс.

Він також повідомив, що вперше приїхав до Харківської області й під час візиту планує відвідати концерт Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський», який пройде під патронатом Посольства Австралії в Україні.

«Ми готуємося святкувати 25-річчя встановлення дипломатичних відносин з Україною, і цей захід частково випереджає заплановану нами програму, - пояснив Брюс Едвардс. - Ми б хотіли, щоб заходи, які будуть присвячені цій даті, не тільки зосередилися в Києві, а й пройшли по всій країні. Зокрема, в січні ми будемо відкривати в Києві виставку мистецтва аборигенів Австралії і хотіли б привезти її також до Харкова».

Марк Беккер зазначив, що керівництво регіону вітає зміцнення культурних взаємин з Австралією та запросив представника посольства в майбутньому відвідати реконструйовану органну залу Харківської обласної філармонії, де минулого тижня пройшов перший концерт органної музики.