Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області завдання щодо осіннього призову строковиків виконано на 100%. Михайло Черняк

У Харківській області завдання щодо осіннього призову строковиків виконано на 100%. Михайло Черняк

Про попередні підсумки проведення осінньої призовної кампанії та залучення громадян на службу за контрактом говорили під час прес-конференції 25 листопада.

«На сьогоднішній день за призовом завдання виконано на 100%. Обласним військкоматом при взаємодії з обладміністрацією ця робота проводиться системно. Позитивна динаміка говорить про те, що в регіоні якісно відпрацьовуються всі програми, у тому числі - і з військово-патріотичного виховання», - зазначив заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Так, за даними військового комісара Харківського обласного військового комісаріату Юрія Калгушкіна, в Харківській області 24 листопада закінчився осінній призов строковиків – до армії вирушили 1 тис. 100 призовників.

«Планове завдання всіма призовними комісіями виконано. Від загальної кількості у Збройні сили України відправилися 45% строковиків, 51% - в частини Національної гвардії , 4% - в частини Державної спеціальної служби транспорту», - зазначив Юрій Калгушкін.

За словами воєнкома, відмінними особливостями цього призову стали більш якісна робота призовних комісій всіх рівнів, а також більша кількість призовників, які добровільно з'явилися на призовні дільниці і виявили бажання проходити службу.

«Близько 80 призовників залишилися, щоб навесні з'явитися до військкомату для проходження служби за контрактом. Ця категорія буде зарахована до так званого резерву Генерального штабу», - повідомив Юрій Калгушкін.

За його даними, за неявку на призовні дільниці без поважних причин до адміністративної відповідальності притягнуто близько 400 призовників. 15% від загальної кількості строковиків визнані непридатними до проходження строкової військової служби за станом здоров'я.

Також воєнком запевнив, що військовослужбовці строкової служби перебувають у пунктах постійної дислокації, в зону АТО не залучаються і завдань там не виконують. За його словами, на сьогодні на 90% ЗСУ – це військовослужбовці за контрактом і тільки 10% - строковики.

Другим питанням прес-конференції стало обговорення проведеної роботи з відбору громадян на військову службу за контрактом. За заявою Юрія Калгушкіна, з початку року 2832 жителя Харкова і області проходять службу за контрактом, у той час як у минулому році контрактників було близько 800 чоловік.

«На сьогоднішній день робота триває – ми тісно співпрацюємо з ХОДА, обласним та міським центром зайнятості. В цілому з виконання планового завдання за контрактом Харківська область увійшла в трійку кращих областей України», - сказав Юрій Калгушкін.

Як зазначив Михайло Черняк, робота з кандидатами на контрактну службу проводиться відповідально і серйозно.

«Ці люди хочуть стати професіоналами, вони йдуть захищати країну усвідомлено. Тому і вимоги до їх стану здоров'я і моральних, патріотичних якостей - особливі. Випадкові люди туди потрапляти не повинні - це важливе питання, і робота ведеться на належному рівні», - додав заступник керівника області.