Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Лозовій визначать земельну ділянку для будівництва сонячної електростанції

В Лозовій визначать земельну ділянку для будівництва сонячної електростанції

Будівництво сонячної електростанції потужністю 2 МВт планують завершити вже до середини наступного року.

Про це повідомив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький під час виїзної наради.

«За попередніми домовленостями, в місті Лозова у 2017 році передбачається будівництво сонячної електростанції потужністю 2 МВт. Реалізація цього проекту надасть можливість в подальшому використовувати отриманий досвід і в інших районах Харківської області», - сказав Олексій Белоцький.

За результатами виїзної наради сформована робоча група, до складу якої увійшли представники обласної державної адміністрації, інвестиційної компанії, місцевого самоврядування та технічні фахівці.

Як пояснили в Управлінні паливно-енергетичного комплексу ХОДА, наразі визначено дві перспективні ділянки: одна - в межах Лозової, інша знаходиться за містом.

«Інвестор сам обере одну з двох ділянок. Мова йде про приблизно 4 га території, де і буде встановлене обладнання сонячної електростанції. Теоретично тієї кількості енергії, яку буде спроможна генерувати станція, вистачило б на забезпечення потреб Лозової, але, звичайно ж, вироблена електроенергія по зеленому тарифу входить в єдину енергомережу», - пояснили в УПЕК.

За словами Олексія Белоцького, сьогодні ХОДА проводить роботу з пошуку та залучення інвесторів для розвитку відновлювальної енергетики в Харківській області.

«Для розвитку сфери сонячної енергетики підходять південні райони області, - запевняє начальник УПЕК. - Зараз ми шукаємо інвесторів, відповідні земельні ділянки, відпрацьовуємо з АК «Харківобленерго» технічні можливості».