Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична підняла ключові для розвитку регіону питання перед бюджетним комітетом Верховної Ради

Юлія Світлична підняла ключові для розвитку регіону питання перед бюджетним комітетом Верховної Ради

Серед пропозицій голови ХОДА до народних депутатів: залишати на місцевому рівні 5 % рентних платежів на використання надр, виділити кошти на подальше будівництво філармонії, школи в Пісочині та капітальний ремонт ряду доріг.

19 листопада в Харківській області вперше в історії відбулося виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Ініціатором проведення заходу стала керівник області Юлія Світлична.

«Проведення в нашому регіоні засідання бюджетного комітету дасть можливість нам більш детально донести до народних депутатів України, а також до центральних органів виконавчої влади свої потреби та проблеми. Та, можливо, в дискусії зможемо виробити кроки щодо їх вирішення», - зазначила голова ХОДА, відкриваючи засідання.

Голова Комітету ВР з питань бюджету Андрій Павелко подякував Світличній за допомогу в організації та проведенні виїзного засідання Комітету на Харківщині, зазначивши що наша область є пріоритетною та лідируючою  серед найбільш розвинених регіонів України, тому сталий розвиток Харківщини є запорукою добробуту держави.

«Ми розуміємо на скільки важливо тут мати зворотній зв’язок, знати, наскільки  бюджетна децентралізація має позитивні сторони і, звісно, виявляти ті недопрацювання, які  ми повинні будемо вносити як у бюджетний кодекс, так і до рішень, що приймаються в Києві у бюджетному процесі. Хочу вас запевнити, що бюджетний комітет буде сприяти вирішенню нагальних проблемних питань області для її розвитку», - сказав Андрій Павелко.

Керівник області акцентувала увагу членів  Комітету Верховної Ради України на питаннях, які мають ключове значення для розвитку регіону. Так, вона озвучила пропозицію лишати на місцевому рівні 5% рентних платежів за користування  надрами.

«Для  Харківщини, де видобувається 40% природного газу в Україні, це означає якісне посилення можливостей місцевих бюджетів. А це створення нової інфраструктури в громадах, ремонт об’єктів соціальної сфери, нові робочі  місця та підтримка соціальних програм. Ця ініціатива  знайшла підтримку на Раді регіонального розвитку  при Президентові України і розраховуємо, щ і Верховна Рада також нас підтримає», - сказала керівник області.

Вона також акцентувала увагу на необхідності завершення будівництва другого пускового комплексу Харківської філармонії, наголосивши на тому, що це - знаковий об’єкт, який відкриває для області нові можливості інтеграції в міжнародну культуру, а відтак і в міжнародний економічний простір.

«За умови безперебійного фінансування Харківщина отримає нову концертну залу майже на 800 місць вже за наступні 2 роки», - підкреслила Юлія Світлична.

 Ще одне питання, яке підняла голова ХОДА, - це закінчення будівництва школи в Пісочні, де вже виконано половину необхідних робіт,  а також ремонт дороги державного значення Харків-Суми.

«Ще один напрямок, де Харківська область розраховує на дієву підтримку комітету, – це продовження будівництва метро. Були знайдені механізми, і цього року після шестирічної перерви харків’яни отримали нову станцію метро «Перемога». До дня Незалежності і Дня міста Харкова її урочисто  відкрив Президент України Петро Порошенко. Наступного року заплановано великий обсяг підготовчих робіт для продовження  Олексіївської лінії. Переконана, разом з Верховною Радою України та Кабінетом  Міністрів України ми виконаємо ті зобов’язання перед людьми, які влада  взяла на себе 20 років тому, але так і не  спромоглася перейти від розмов до конкретних результатів».

Більше фото