Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юлія Світлична та Ян Пєкло привітали представників польської діаспори Харківщини з Днем незалежності Польщі

Юлія Світлична та Ян Пєкло привітали представників польської діаспори Харківщини з Днем незалежності Польщі

15 листопада голова ХОДА взяла участь в урочистостях з нагоди державного свята Республіки Польща.

На святковому прийомі були присутні представники влади, духовенства та бізнесу. Звертаючись до почесних гостей та Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Польща в Україні Яна Пєкла, Юлія Світлична привітала всіх із 98-ю річницею польської незалежності та побажала країні невпинного руху вперед, миру та розвитку.

«Мені надзвичайно приємно брати участь в такій урочистій події, у святкуванні Дня незалежності Польщі. Важливо те, що саме Польща стала першою країною у світі, яка прийняла незалежність вільної України. Я вважаю, що це є переконливим доказом наших дружніх стосунків та запорукою подальшої реалізації спільних планів та задумів, - зазначила Юлія Світлична. - Надзвичайно приємно, що саме в 25-ту річницю незалежності України президенти Петро Порошенко та Анджей Дуда підписали декларацію щодо розвитку взаємовідносин між нашими країнами. Я вважаю що це - ще один крок на шляху до європейської моделі солідарності суспільства».

Ян Пєкло у свою чергу висловив слова подяки присутнім - за те, що відгукнулися на запрошення та погодилися розділити радісну для усіх поляків подію.

«У Харкові я почуваюся просто як дома, і це дуже приємно. Для поляків і українців відкрите вікно можливостей. Нам потрібно використати цей шанс», - наголосив пан посол.

Нагадаємо, 15 листопада голова ХОДА та Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Польща в Україні провели двосторонню зустріч, у ході  якої визначили дату проведення в Харкові спільного українсько-польського форуму, що буде присвячений питанням децентралізації.

Більше фото