Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

690 тисяч домогосподарств Харківської області можуть отримувати субсидії

690 тисяч домогосподарств Харківської області можуть отримувати субсидії

Питання охоплення мешканців регіону субсидіями на житлово-комунальні послуги за дорученням голови ХОДА Юлії Світличної обговорили 8 листопада під час селекторної наради.

Захід пройшов під керівництвом заступника голови ХОДА Михайла Черняка.

«Країна увійшла в опалювальний сезон, і нові тарифи стануть великим навантаженням для громадян. Значній кількості мешканців Харківської області буде важко самостійно сплачувати за комунальні послуги. За розрахунками Мінсоцполітики, в опалювальному сезоні 2016-2017 років плановий показник охоплення населення субсидіями для Харківської області становить 690 тисяч домогосподарств», - зауважив Михайло Черняк.

Він повідомив, що найближчим часом буде підписано доручення голови обласної адміністрації Юлії Світличної щодо чіткого виконання планів з призначення субсидій в районах.

Як уточнив в ході засідання директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, субсидіями мають бути охоплені 66% домоволодінь області.

При цьому райони з різними успіхами виконують плани. Так, в місті Лозова план виконано на 153%, в Чугуєві -  на 111%, Ізюмі - на 106. Окремі райони мають незадовільні показники: наприклад, Чугуївській - 44%, Великобурлуцький - 31% тощо.

«Цю ситуацію необхідно негайно виправити. Від керівників на місцях залежить, як буде виконано завдання уряду - забезпечити громадян допомогою. Саме субсидії будуть тим інструментом, завдяки якому люди відчуватимуть, що держава працює на суспільство», - підкреслив Михайло Черняк.

Керівникам районів під час наради було запропоновано переглянути штатний розклад відділів соцзахисту та стимулювати тих працівників, які займаються призначенням субсидій. Крім того, їм рекомендували залучати до цієї роботи співробітників районних центрів зайнятості та пенсійних фондів.