Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Голови сільрад Харківщини вивчили досвід роботи об’єднаних громад Тернопільської області

Голови сільрад Харківщини вивчили досвід роботи об’єднаних громад Тернопільської області

Представники нашого регіону взяли участь у зустрічі з колегами в Тернопільській ОДА, а також відвідали Байковецьку, Великогаївську, Васильковецьку, Скалатську та Почаївську громади.

Головною метою візиту стало вивчення досвіду проведення реформи місцевого самоврядування та роботи вже створених об’єднаних територіальних громад у регіоні, який сьогодні є лідером в Україні за кількістю створених ОТГ. Учасниками робочого візиту стали голови сільрад Ізюмського району Харківської області.

Поїздка була проведена за підтримки ХОДА, Ізюмської РДА та райради. Організували та методично супроводили візит спільно координатори Тернопільського та Харківського регіональних центрів розвитку місцевого самоврядування (Офісів реформ), що працюють в рамках проекту U-LEAD, - Віктор Литвинчук та Діана Баринова.

«Протягом трьох днів голови сільських рад Харківщини вивчали кращі практики роботи Байковецької, Великогаївської, Васильковецької, Скалатської та Почаївської об’єднаних громад Тернопільщини, а вони у кожної з них є унікальними, - розповіла координатор Харківського регіонального центру розвитку місцевого самоврядування (Офісу реформ) Діана Баринова. - Цікаво було побачити все – і як вже сьогодні використовуються кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури, як будуються дороги між селами. Цікаво, що всі голови ОТГ починають будувати дороги саме з віддалених сіл, не з центрів громад, тим самим розвіюючи міфи про те, що всі кошти будуть іти тільки в центр громади».

На зустрічі у Великогаївській ОТГ представники Харківшини  поспілкувалися зі старостами.

«Говорили про важливість діалогу з населенням та залучення його до життя громади. Серед здобутків поїздки –  відповіді на всі питання, що турбували голів сільських рад, щодо об’єднання та життя в нових умовах, а також встановлення дружніх стосунків з колегами з новостворених об’єднаних громад Тернопільщини», - поділилася Діана Баринова.

Також у рамках візиту пройшла зустріч у Тернопільській ОДА, де харківську делегацію привітали заступник голови Тернопільської ОДА Олег Валов  та заступник голови Тернопільської обласної ради Любомир Крупа. На зустрічі говорили про розвиток територій та перспективи подальшої співпраці.