Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині майже 60% об’єктів соціальної сфери підключені до опалення

На Харківщині майже 60% об’єктів соціальної сфери підключені до опалення

Про це 13 жовтня повідомила керівник області Юлія Світлична в ході селекторної наради під керівництвом Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Учасники наради в регіонах доповіли про стан готовності до опалювального сезону, а також - дорожнього господарства до зими. Окрім цього обговорювали й ситуацію щодо призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

«На сьогодні об’єкти соціальної сфери у Харківській області підключені майже на 60%, житлові будинки - майже на 25%. В області цілодобово працює штаб на період  підключення, на підприємствах та в організаціях сформовані аварійні бригади для оперативного реагування. Що  стосується дорожнього комплексу, то він готовий до зимового періоду на 100%. Маємо забезпеченість матеріально-технічними ресурсами, - зазначила Юлія Світлична. – Робота проходить у штатному режимі, є повна координація дій усіх структур, які відповідають за забезпечення опалювального сезону».

Нагадаємо, керівник ХОДА вже підписала розпорядження про початок опалювального сезону в Харківській області. Процес підключення об’єктів регіону до опалення був запущений 10 жовтня.

Щодо процесу призначення субсидій в Харківській області Юлія Світлична повідомила, що на сьогоднішній день у регіоні їх отримують 330,8 тисяч сімей, у тому числі 180,7 тисяч – це ті, кому субсидію переоформили автоматично. Усього ж, за розрахунками спеціалістів, право на отримання субсидій від держави в Харківській області отримають приблизно 520 - 550 тисяч домоволодінь.

Заслухавши інформацію від усіх областей, Володимир Гройсман зазначив, що є абсолютно все для того, щоб опалювальний сезон у країні був проведений успішно, відмітивши, що влада не допустить жодних відхилень і здійснюватиме постійний контроль за ситуацією.

По завершенню наради Юлія Світлична дала доручення всім організаціям,структурам та відомствам, що задіяні у проведенні опалювального сезону, забезпечити максимально злагоджену роботу та оперативно реагувати на аварійні ситуації, що можуть виникнути.

«Це стосується усіх міст обласного значення, це стосується усіх служб, які задіяні у підготовці до опалювального сезону», -  підкреслила Юлія Світлична.

Більше фото