Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Марк Беккер привітав колектив ХНАУ ім. В.В. Докучаєва з 200-річчям від дня заснування вишу

Марк Беккер привітав колектив ХНАУ ім. В.В. Докучаєва з 200-річчям від дня заснування вишу

5 жовтня в аграрному університеті відбулися урочистості з нагоди ювілею.

Заступник голови ХОДА Марк Беккер від імені керівника області Юлії Світличної привітав педагогів і студентів зі знаковою датою в історі вузу.

«Це один із найстаріших університетів України. У ньому працює один із кращих професорсько-викладацьких колективів, до складу якого входять 50 докторів наук і професорів, понад 200 кандидатів наук і доцентів, - сказав Марк Беккер у своїй вітальній промові. - Викладачі за 200 років існування вузу виховали майже 60 тисяч професіоналів, які працюють не тільки в аграрному секторі України, а й за кордоном. Випускники університету працюють у 80 країнах світу».

Заступник голови ХОДА також зазначив, що ХНАУ ім. В.В. Докучаєва - це сучасний навчально-науково-виробничий комплекс, який має хороші аудиторії, лабораторії, виробничі майданчики, і де створено відмінну навчальну базу, що має всю необхідну інфраструктуру.

«Головна ваша гордість - це студенти та випускники, які продовжують справу великих Докучаєва, Вернадського, Глінки. Молодь сьогодні працює, збільшуючи продуктивність сільськогосподарської праці, збільшуючи врожайність сільськогосподарських культур. Випускники працюють над родючістю ґрунтів України, над питаннями, що пов'язані з рекреаційними зонами, - сказав Марк Беккер. - Дійсно, від вас залежить майбутнє України. Саме ви зміцнюєте екологічну та економічну ситуацію, продовольчу безпеку нашої держави».

Під час урочистого заходу Марк Беккер вручив колективу ХНАУ ім. В.В. Докучаєва почесну грамоту Харківської облдержадміністрації, викладачі вузу також отримали грамоти Верховної Ради України.

Ректор ХНАУ ім. В.В. Докучаєва Володимир Пузік повідомив, що сьогодні в університеті навчаються представники 17 областей України.

«Серед них багато талановитої молоді, яка успішно відстоює честь університету на різних олімпіадах і конкурсах, - підкреслив Володимир Пузік. - У нашому вузі представлені практично всі напрямки фундаментальної та прикладної аграрної науки. До організаційної структури університету входять шість факультетів, Інститут підвищення кваліфікації, Науково-дослідний інститут фітосанітарного моніторингу та майже 40 кафедр, фундаментальна бібліотека, Центр підготовки іноземних громадян, Державне підприємство «Навчально-дослідне господарство «Докучаєвське», ДП «Скрипаївське навчально-дослідне лісове господарство», навчально-науково-виробничий центр «Дослідне поле» та інші».

Керівник вузу також зазначив, що університет готує бакалаврів за одинадцятьма спеціальностями, магістрів - за дванадцятьма спеціальностями та вісімнадцяти освітніми програмами, забезпечує широкий спектр наукових досліджень у різних галузях сільського та лісового господарства.

Привітати університет із ювілеєм приїхали ректори багатьох харківських вузів, а також колеги з інших областей України та країн світу. Після урочистої частини захід продовжив святковий концерт. Також у програмі урочистостей - презентація наукових досягнень факультетів університету, виставки архівних документів та творчих робіт студентів і викладачів вузу, змагання в різних видах спорту.