Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Зміївській ТЕС вже створено запас вугілля, якого вистачить на 2,5 місяці

На Зміївській ТЕС вже створено запас вугілля, якого вистачить на 2,5 місяці

27 листопада на підприємстві очікують надходження ще 160 тис.тонн вугілля, що забезпечить безперебійну роботу ТЕС протягом усього опалювального сезону.

Про це повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

«Зміївська ТЕС сьогодні працює одним блоком. Взимку вона опалює селище Слобожанське, в якому мешкають понад 15 тис. осіб. Ми, природно, моніторимо там запаси вугілля, працюємо з Центренерго та профільним міністерством, розуміємо і знаємо, які будуть надходження, - пояснив заступник керівника області. – Близько 92 тисяч тонн вугілля у нас вже заготовлено (цього вистачить для роботи одного блоку на 2,5 місяці), очікуємо прибуття ще 160 тис.тонн 27 листопада. Так що з опаленням селища Слобожанське Зміївського району у нас не буде проблем».

Євгеній Шахненко також зазначив, що керівництво регіону тримає на постійному контролі й ситуацію із запасами вугілля на ТЕС «Есхар» Чугуївського району.

«Ми постійно в контакті з керівництвом ТЕС і знаємо, що там не відбудеться ніяких зривів опалювального сезону», - запевнив заступник голови ХОДА.

За його інформацією, в штатному режимі на даний момент вже працює харківська ТЕЦ-5.

«На ТЕЦ є резервний запас мазуту на випадок аварійних ситуацій, який розрахований на 10 - 15 днів для усунення аварій. Це все підготовлено. Так що енергетичний комплекс готовий до проходження осінньо-зимового періоду», - підкреслив Євгеній Шахненко.