Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дорожники заготовили понад 40 тисяч тонн піску та 7000 тонн солі на зиму

Дорожники заготовили понад 40 тисяч тонн піску та 7000 тонн солі на зиму

Про це у ході обласної колегії повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

«Органи місцевого самоврядування для забезпечення зимового утримання вулично-дорожньої мережі комунальної власності підготували 306 одиниць снігоприбиральної техніки. Це 85% до запланованого. Крім того, на місцях проведена робота з укладання договорів на залучення до снігоприбиральних робіт техніки сільгосппідприємств та інших організацій. На сьогодні ця цифра становить 243 додаткових одиниці. У районах і містах обласного значення заготовлено 35,2 тисяч тонн піску та солі, або 88% до плану», - зазначив Євгеній Шахненко.

За його словами, для забезпечення утримання доріг загального користування в осінньо-зимовий період 2016-2017 років підприємствами Харківського облавтодору станом на 14 вересня заготовлено: 40,1 тис. тонн піску (51% від запланованого) та 7,1 тис. тонн технічної солі (44% від запланованого). Роботи по заготовці піску та солі тривають.

«Постачання паливо-мастильних матеріалів ДП «Харківський облавтодор» забезпечується філіям за потребою. Для оперативності техніка для зимового утримання доріг забезпечена засобами мобільного зв‘язку, - зазначив Євгеній Шахненко. - Підготовлено 279 одиниць техніки. Це 89% від запланованого. Також дорожніми підприємствами Харківського облавтодору планується укласти угоди на залучення понад 100 одиниць додаткової техніки підприємств районів».

Також заступник голови ХОДА повідомив, що з метою інформування та попередження учасників дорожнього руху будуть встановлені майже 3 тис. дорожніх знаків.

Фото засідання колегії