Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В бюджетних установах області встановлюватимуть котли харківського виробництва

В бюджетних установах області встановлюватимуть котли харківського виробництва

16 серпня начальник управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА Олексій Белоцький ознайомився з роботою виробничої лінії ПАТ «Інститут «Укроргстанкінпром».

Котли виробництва «Укроргстанкінпрому» встановлюватимуть у закладах бюджетної сфери Вовчанського району.

Нагадаємо, у Вовчанському районі реалізується проект з переоснащення систем теплопостачання закладів бюджетної сфери: котли на твердому паливі - дровах, пелетах, брекетах - встановлюються у закладах освіти, охорони здоров’я та культури. Загалом йдеться про 15 нових котелень. Близько половини котлів для них - виробництва харківського підприємства.

«Котли місцевого виробництва за технічними характеристиками не поступаються найкращим світовим аналогам, за деякими показниками - навіть перевершують їх. У наших технологів є унікальні розробки, наприклад, застосування спеціального бетонного шару, який захищає метал та зменшує теплопровідність котла. При цьому вартість наших котлів значно нижча, що дозволить зекономити бюджетні кошти при реалізації масштабного проекту із газозаміщення», - розповів Олексій Белоцький, який ознайомився з технологією виготовлення котельного обладнання на ПАТ «Інститут «Укроргстанкінпром».

На сьогодні будівельно-монтажні роботи з облаштування нових котелень на соціальних об’єктах Вовчанського району вже розпочато, вони відбуваються паралельно на різних об’єктах. Завершити установку всіх котлів планується до 20 жовтня.