Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани АТО вручили Михайлу Черняку медаль «За вірність національній ідеї»

Ветерани АТО вручили Михайлу Черняку медаль «За вірність національній ідеї»

Державну нагороду заступнику голови ХОДА передали під час чергової процедури розподілу земельних ділянок між учасниками антитерористичної операції, яка відбулася 5 серпня.

Як зазначив начальник сектору Державної служби у справах ветеранів та учасників АТО в Харківській області Юрій Корсунов, звернення до Кабінету Міністрів України з проханням відзначити роботу облдержадміністрації у сфері забезпечення потреб учасників АТО ініціювала обласна організація «Спілки ветеранів АТО».

«Ми звернулися до Кабміну з проханням нагородити заступника голови ХОДА Михайла Черняка, який щодено тримає на контролі всі проблемні питання учасників АТО та миттєво підключається до їх вирішення, - сказав Юрій Корсунов. – Завдяки такій підтримці обласної державної адміністрації, її керівника Ігоря Райніна, а також за підтримки керівництва обласного управління Держгеокадастру нам, зокрема, вдалося видати найбільшу кількість земельних ділянок учасникам АТО в Україні – вже понад 3 тисячі».

Подякувавши за нагороду, Михайло Черняк зазначив, що допомога обласної адміністрації у виділенні землі бійцям – це виконання зобов’язань, які взяла на себе держава.

«Ми вдячні вам за захист нашої країни. Наше сприяння виділенню землі учасникам АТО – найменше, що ми можемо для них зробити, адже вони, безумовно, мають право отримати землю, яку захищали, - підкреслив Михайло Черняк. – Ми робимо все, щоб бійці відчували присутність держави у своєму житті, адже держава відчула їх внесок у повній мірі. Саме завдяки хлопцям, які захищають наші кордони, Харківська область сьогодні живе мирним життям і має найкращі показники економічного розвитку в країні».

Михайло Черняк також зазначив, що обласною адміністрацією ініційована розробка програм пільгового кредитування для учасників АТО, які забажають побудувати житло на отриманій землі.

«Ми зробимо все, щоб ви мали можливість освоїти свої ділянки з максимальною користю», - підкреслив заступник керівника області.

У ході жеребкування 5 серпня було розподілено ділянки під садівництво площею 12 соток у трьох котеджних кооперативах учасників АТО: 300 ділянок у Малинівці Чугуївського району, 75 – у селищі Руська Лозова Дергачівського району та 25 ділянок – у селищі Бабаї Харківського району.