Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До зими готові 82% об’єктів соціальної сфери області

До зими готові 82% об’єктів соціальної сфери області

Про готовність господарського комплексу та об’єктів соціальної сфери Харківщини до опалювального сезону говорили під час підсумкового виїзного засідання обласного штабу в місті Ізюм.

Засідання пройшло 2 серпня під керівництвом заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка. Він підбив підсумки двомісячної роботи обласного штабу та відзначив, що за цей час    фахівці облдержадміністрації провели виїзні засідання у 27 районах області та 5 містах обласного значення.

«Робота з підготовки до осінньо-зимового періоду в області триває задовільними темпами, всі намічені заходи виконуються згідно з планом робіт, а в деяких районах області - з випередженням графіку»,  - підкреслив Євгеній Шахненко.

За даними Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА, в цілому по області станом на 1 серпня рівень підготовки до опалювального сезону об’єктів житлового фонду склав 65% - з 14665 будинків готові 9534. Теплове господарство області має готовність 64% - підготовлено 530 котелень з 786 й 1293,56 км теплових мереж з 2084,05 км. Об’єкти водопровідно-каналізаційного господарства –  69%, об’єкти соціальної сфери: школи, дитячі садки та лікарні – 82%. Крім того, в населених пунктах області (без урахування м. Харкова) відремонтовано 189,23 тис. кв. м доріг комунальної форми власності, що становить 86% від обсягу запланованих робіт.

Також під час засідання проаналізували рівень готовності до зими об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери міста Ізюм, Ізюмського та Борівського районів. Зокрема, голова обласного штабу Євгеній Шахненко доручив голові Борівської райдержадміністрації Віталію Кіяну та Ізюмському міському голові Валерію Марченку вжити заходів щодо придбання дизельних генераторів для котелень. Ізюмському міськвиконкому потрібно вирішити питання щодо урегулювання тарифів з водопостачання та водовідведення.

За словами Євгенія Шахненка, до 1 жовтня поточного року всі об’єкти житлово-комунального господарства області повинні бути стовідсотково готові до сталого функціонування у осінньо-зимовий період 2016-2017 років.