Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін та Ірина Луценко вручили державні нагороди видатним діячам Харківщини

Ігор Райнін та Ірина Луценко вручили державні нагороди видатним діячам Харківщини

Урочистий прийом з нагоди вручення нагород пройшов у ХОДА 27 липня.

Відкриваючи захід, глава облдержадміністрації передав усім нагородженим вітання та найкращі побажання від Президента України Петра Порошенка.

«Мати визнання - це завжди приємно, але й відповідально, - підкреслив Ігор Райнін. - Бути лідером завжди непросто, тому що необхідно брати на себе відповідальність не тільки за свої рішення, але й за трудові колективи, в яких ви працюєте, і за простих людей. Це підвладне тільки особистостям, а в цьому залі сьогодні присутні виключно особистості, які роблять Харківщину яскравою і забезпечують в цей непростий час розвиток прифронтової території. Харківщина ніколи на боялася брати відповідальність на себе і, безумовно, в цьому і є особливість нашого регіону, який за підсумками минулого року має найкращі тенденції у розвитку серед областей України».

Народний депутат України Ірина Луценко подякувала всім присутнім за їхню громадянську позицію та щоденну роботу, за якою стоять цілі колективи.

«На таких людях, як ви, тримається суспільство, з таких людей складається держава. Я пишаюся тим, що буду тримати вас за руку, що маю таку честь від Президента України Петра Порошенка – нагородити вас», - наголосила народний депутат.

Ігор Райнін та Ірина Луценко вручили діячам Харківщини нагороди, які було присвоєно Указами Президента України №217/2016, №257/2016 та №276/2016 за значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток держави, справу консолідації українського суспільства та багаторічну сумлінну працю:

Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня:

- ЛИТВИНЕНКУ Леоніду Миколайовичу - директору Радіоастрономічного інституту Національної академії наук України, академіка НАН України;

- ЛІСОВОМУ Володимиру Миколайовичу - ректору Харківського національного медичного університету;

- ШИФРІНУ Якову Соломоновичу - головному науковому співробітнику Харківського національного університету радіоелектроніки.

Орден «За заслуги» І ступеня:

- ПРОКОПЕНКУ Івану Федоровичу - ректору Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди.

Орден «За заслуги» ІІІ ступеня:

- ОЛЕФІР Миколі Олексійовичу - заступнику голови правління акціонерного товариства «ФЕД» із зовнішньо-економічних зв’язків.

Орден княгині Ольги III ступеня:

- ЛІГОСТАЄВІЙ Світлані Михайлівні - власному кореспонденту Національного інформаційного агентства України (Укрінформ) у м. Харкові;

- МАМОНТОВІЙ Олені Григорівні - начальнику Головного управління статистики у Харківській області Державної служби статистики України.

Медаль «За працю і звитягу»:

- КАЛЬМЕТЬЄВУ Костянтину Геннадійовичу – волонтеру.

Також відповідними Указами Президента України було присвоєно почесні звання:

«Заслужений діяч науки і техніки України»:

БЕРЕЖНОМУ Юрію Анатолійовичу - професорові кафедри Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна, доктору фізико-математичних наук, професорові.

«Заслужений донор України»:

- ДОВГАНЮ Сергію Борисовичу - завідувачеві відділенням комунального закладу охорони здоров’я «Харківська обласна клінічна травматологічна лікарня».

«Заслужений лікар України»:

- КОВТУНУ Михайлу Івановичу - головному лікареві комунального закладу охорони здоров’я «Харківська міська клінічна лікарня № 14 імені професора Л.Л.Гіршмана»;

- СЛЮСАРЮ Віктору Васильовичу - головному лікареві комунального закладу охорони здоров’я «Харківська обласна клінічна наркологічна лікарня».

«Заслужений працівник промисловості України»:

- КУЦІ Павлу Олексійовичу - генеральному директорові акціонерного товариства «Харківський жировий комбінат».

Виступаючи від імені нагороджених, ректор Харківського національного медичного університету Володимир Лісовий відзначив значний внесок, який було зроблено у розвиток науки та освіти області керівництвом ХОДА.

«Створений під керівництвом голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна Харківський університетський консорціум - це нове слово в Україні. Завдяки вузівському консорціуму сьогодні багато наших науковців та викладачів змогли отримати гранти й освоїти сучасні технології за кордоном. Ми отримуємо можливості. Люди бачать це, бачать цю щоденну копітку працю. Ви внесли стабільність в наш регіон», - сказав Володимир Лісовий.

У свою чергу, ректор ХНПУ ім. Г.С. Сковороди Іван Прокопенко наголосив: «Ми - діти України, і не хочемо, щоб наша ненька червоніла за наші поступки. Навпаки - бажаємо все зробити, щоб вона пишалася нашими досягненнями і успіхами. Пам’ятаємо слова Григорія Савича Сковороди, що Слобожанщина – це Україна. Нам хотілося б, щоб ми виконали свою історичну місію, щоб Україна була єдиною від сходу до заходу, від півдня до півночі, щоб скоріше встановився мир».

Більше фото