Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У червні більше 11 тисяч українських родин отримали від держави кошти на утеплення домівок

У червні більше 11 тисяч українських родин отримали від держави кошти на утеплення домівок

Про це повідомив голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

11284 сім’ї через «Ощадбанк», «Укргазбанк» і «Укрексімбанк», які реалізують Урядову програму з енергоефективності - так звані «теплі кредити», отримали від держави безповоротну грошову допомогу на проведення енергоефективних заходів на суму 92,49 млн грн.

За словами Сергія Савчука, 695 сімей отримали допомогу у сумі 5,26 млн грн на заміну газових котлів, 86,6 млн грн витратили на утеплення 9513 українських родин. 14 багатоквартирних будинків, об’єднаних в ОСББ, а це 1076 сімей, скористалися урядовою підтримкою на суму 630 тисяч гривень й належним чином підготувалися до опалювального сезону.

«Механізм співфінансування енергоефективних заходів, закладений в основу Урядової програми з енергоефективності, виправдовує себе. Це співпраця влади та населення, від якої виграють обидві сторони, - наголошує голова Держенергоефективності. - Уряд надає безповоротну фінансову допомогу на утеплення, а населення, вкладаючи ці кошти в енергозбереження, заощаджує на рахунках за комунальні послуги, як мінімум, удвічі, створює комфортніші умови проживання та підвищує вартість свого житла».

Довідка. Загалом у 2016 році Урядом України надано 478,55 млн грн безповоротної фінансової допомоги населенню на проведення енергоефективних заходів. За час дії Урядової програми з енергоефективності її учасниками стали 170 тисяч українців, які залучили понад 2,3 млрд грн на утеплення. Загальна сума допомоги за період з жовтня 2014 року до  червня 2016-го складає 782,82 млн грн.