Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області завершується ремонт дороги Шарівка-Ков'яги

В області завершується ремонт дороги Шарівка-Ков'яги

Хід цих робіт знаходиться під особистим контролем голови ХОДА Ігоря Райніна.

З проханням відремонтувати цю дорогу жителі Валківського району звернулися до очільника області в ході «Великого інтерв'ю» зі Світланою Орловською на телеканалі NewsOne.

Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, інспектуючи хід ремонтних робіт, розповів, що дорога з'єднує кілька населених пунктів і виходить до кордону з Коломацьким районом.

«Згідно з графіком дорожні роботи на ділянці від Шаровки до Ков'ягів повинні були початися в серпні. Але, враховуючи прохання жителів відремонтувати дорогу якомога швидше, ми переглянули терміни. Ремонтні роботи почалися 2 липня. І вже днями будуть завершені», - зазначив Євгеній Шахненко.

Як розповіли в Службі автомобільних доріг, дорожнє покриття зносилося на 90%. 16 кілометрів цієї дороги стали практично непроїзними.

«Ми вже практично закінчуємо ямковий ремонт на цій дорозі. Проїзд був сильно ускладнений. Після весни утворилися ями глибиною 50 і більше сантиметрів. На цій дорозі від Шаровки до Ков'ягів протягом 16 кілометрів виявлено 3,5 тисячі квадратних метрів ямковості», - розповів перший заступник начальника Служби автомобільних доріг Харківської області Сергій Пляка.

За його словами, дорожній службі залишилося ліквідувати тільки неглибокі ями, роботи завершаться протягом декількох днів.

Місцеві жителі кажуть - ця дорога не ремонтувалася кілька десятків років. Однак вона має велике значення, оскільки по ній проходить маршрут шкільного автобуса. Він возить дітей на навчання з села Хворостове до Шарівки.

Євгеній Шахненко також зазначив, що згідно з графіком, закінчивши ремонт цієї ділянки, дорожні служби почнуть ремонтувати дорогу від Ков'ягів до Валок.

Також він нагадав, що до початку навчального року в області будуть відремонтовані всі маршрути шкільних автобусів.

«В Харківській області практично всі місцеві дороги загального користування потребують капітального ремонту. Однак зараз ми зосередили всі зусилля і кошти на ремонт доріг, за якими з першого вересня дітей возитимуть до школи на навчання», - розповів Євгеній Шахненко.

Заступник голови ХОДА також уточнив, що в області проводиться внутрішній аудит ремонту всіх доріг: фахівці контролюють аналіз якості виконаних робіт і гарантійних термінів експлуатації.

Нагадаємо, на даний момент ведуться ремонтні роботи на трасах Чугуїв-Мілове, Харків-Охтирка. Також найближчим часом почнеться ремонт мосту через залізничні колії біля села Губарівка Богодухівського району і моста в місті Ізюм.