Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В місцях масового скупчення людей посилюють протипожежну безпеку

В місцях масового скупчення людей посилюють протипожежну безпеку

Питання дотримання заходів протипожежної безпеки на об’єктах масового перебування людей розглянули під час засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки 7 липня.

Засідання пройшло під головуванням заступника голови - керівника апарату ХОДА Вячеслава Аббакумова.

«Надзвичайні ситуації, які відбувалися в країні протягом останнього року, вкотре довели, що питання контролю за дотриманням правил протипожежної безпеки є надзвичайно актуальним. Інфраструктура багатьох об’єктів соціальної сфери на сьогодні зношена, тому лише суворе дотримання правил дозволить уникнути небезпечних для життя та здоров’я людей ситуацій», - підкреслив Вячеслав Аббакумов.

Він наголосив, що незважаючи на загальну заборону на перевірки підприємств, контролюючі органи можуть отримати відповідні дозволи від центральних органів, якщо для цього є об’єктивні причини. Заступник голови ХОДА закликав представників контролюючих органів та керівників районів використовувати таку можливість у повній мірі. Також він наголосив на необхідності обладнання важливих об’єктів області системами раннього виявлення та оповіщення у разі надзвичайних ситуацій.

В ході засідання особливу увагу приділили стану протипожежної безпеки у закладах сфери соцзахисту.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага, більшість закладів розташовані в застарілих приміщеннях, кошти на їхнє облаштування засобами протипожежної безпеки не виділялись багато років.

«Зараз ситуація почала змінюватися на краще. За ініціативи обласної адміністрації затверджено комплексну програму соціального захисту населення на 2016-2020 роки, якою передбачено виділення 65 млн грн для проведення капітальних ремонтів в будинках-інтернатах, 12 млн грн буде спрямовано на здійснення заходів протипожежної безпеки», - розповів Юрій Шпарага.

За його словами, особлива увага приділятиметься саме закладам проживання осіб похилого віку та з інвалідністю.

«Установи обласного підпорядкування в цілому дотримуються правил протипожежної безпеки. Занепокоєння викликає діяльність недержавних закладів, де утримуються люди похилого віку та інваліди. Ми не маємо підстав для перевірки та контролю їх діяльності. Вважаю, що доцільно звернутися до Міністерства соцзахисту населення з питання запровадження ліцензування діяльності подібних суб’єктів. Тільки так ми зможемо забезпечити безпеку людей, які в них перебувають», - зазначив Юрій Шпарага.