Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харківській області відроджується престиж робітничих професій. Михайло Черняк

В Харківській області відроджується престиж робітничих професій. Михайло Черняк

5 липня заступник голова ХОДА ознайомився з роботою ярмарку вакансій, який провів Харківський обласний центр зайнятості.

Михайло Черняк наголосив на важливості такого заходу для всіх, хто хоче знайти високооплачувану і стабільну роботу.

«Ми бачимо, що підприємства пропонують вакансії з високим рівнем оплати праці, в тому числі - і за робочими спеціальностями. Це дуже важливий момент, тому що здобувач отримує легальне працевлаштування і повний соціальний пакет. Можу констатувати, що в Харківській області відроджується престиж робітничих професій», - зазначив заступник керівника області.

За словами Михайла Черняка, завдяки інноваційній роботі центру зайнятості сьогодні безробітні можуть отримувати якісні інформаційні послуги.

«Цікавим є формат відеорезюме, яке надає центр зайнятості. Людина презентує себе роботодавцю, а той, у свою чергу, показує здобувачеві відеозвіт про підприємство. Дуже зручний і сучасний підхід», - поділився заступник голови ХОДА.

За словами директора Харківського обласного центру зайнятості Володимира Міненка, вакансії готові надати державні і комунальні підприємства, ІТ-компанії і банківські установи.

Для відвідувачів ярмарку вакансій Харківський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості продемонстрував перспективні напрямки професійної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації. З претендентами провели майстер-класи за професіями «касир торговельного залу» і «швачка».

Захід відвідали понад тисяча претендентів, в тому числі внутрішньо переміщені особи та демобілізовані учасники АТО. Близько 30 роботодавців запропонували вакансії із заробітною платою від 4 до 15 тис. грн.

Більше фото