Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На санаторно-курортне лікування ветеранів війни з обласного бюджету виділено 2 млн 250 тис грн

На санаторно-курортне лікування ветеранів війни з обласного бюджету виділено 2 млн 250 тис грн

Відповідне рішення депутати ухвалили в ході пленарного засідання V сесії обласної ради.

Депутати затвердили зміни до Програми соціального захисту населення Харківської  області на  2016 – 2020 роки та Порядку використання коштів, передбачених в обласному бюджеті для організації проведення санаторно-курортного лікування інвалідів  загального захворювання та інвалідів з дитинства у санаторно-курортних закладах місцевої кліматичної зони.

Як пояснив Директор Департаменту соціального захисту населення Юрій Шпарага, прийняття цього рішення дозволить здійснити санаторно-курортне оздоровлення ветеранів війни, осіб, на яких поширюється чинність Законів України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань».

«У Харківській області до зазнеченої категорії громадян належить 310 чоловік. На забезпечення санаторно-курортним лікуванням ветеранів війни з обласного бюджету виділяється кошти на загальну суму 2 млн 250 тис грн», - зазначив Юрій Шпарага.

Змінами  також передбачено виділення  з обласного бюджету 2, 5 млн грн. на виплату одноразової матеріальної допомоги сім’ям, які опинились у скрутній життєвій ситуації. Необхідність у виділенні  додаткових коштів з обласного бюджету на виплату матеріальної допомоги до кінця року складає 5,1 млн. грн.

Довідково. З початку року до облдержадміністрації  надійшло 1195 звернень про надання одноразової матеріальної допомоги. На даний момент матеріальну допомогу отримали 797 осіб, на суму 7,6 млн. грн., що у 3,6 рази більше, у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Середній розмір наданої матеріальної допомоги складає 9,5 тис. грн. на сім’ю.

Значна сума матеріальної допомоги (6,7 млн.грн. - 88 %) спрямована на лікування онкохворих та людей з рідкісними (орфанними) захворюваннями, які забезпечені медикаментами лише на 10% від потреби за рахунок державних програм Міністерства охорони здоров’я України.

Крім того, станом на 22.04.2016 на території Харківської області знаходяться на обліку 3551 ветеран АТО з них: 3412 учасників бойових дій АТО, 35 інвалідів війни, 2 учасника війни та 102 члена сімей загиблих. В цьому році 57 родинам учасників АТО надано грошову допомогу на суму 865 тис. грн.

На відшкодування шкоди, заподіяною пожежею, надано метеріальну допомогу 25 особам на суму 161 тис.грн.

Більше фото