Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області пройшли навчання з ліквідації лісових пожеж

В області пройшли навчання з ліквідації лісових пожеж

У заході взяв участь заступник голови - керівник апарату ХОДА Вячеслав Аббакумов.

Комплексні тренувальні навчання проходили на базі Навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС України в с. Ватутіне Нововодолазького району.

Крім підрозділів ДСНС, в них були задіяні співробітники Національної поліції, Національної гвардії, прикордонної служби, комунальних підприємств.

В ході навчань були відпрацьовані ситуації виникнення лісової пожежі, евакуації населення, знешкодження боєприпасів, пошкодження аміакопроводу, порятунку людей з-під завалів тощо.

Підбиваючи підсумки навчань, Вячеслав Аббакумов зазначив, що головне їх завдання - продемонструвати керівникам районів Харківської області, як необхідно діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

«Ці тактико-спеціальні навчання проводяться за розпорядженням голови обласної державної адміністрації Ігоря Райніна для того, щоб на наочному прикладі показати керівникам райдержадміністрацій, підрозділів районних служб, як це повинно відбуватися. Навчання пройшли успішно. Темп, в якому вони проводилися, говорить про те, що всі служби і підрозділи, які можуть бути задіяні при ліквідації надзвичайних ситуацій, взаємодіють на належному рівні», - сказав Вячеслав Аббакумов.

За підсумками заходу голови РДА отримали завдання проаналізувати ситуацію в кожному районі і вжити необхідних заходів, щоб бути повністю готовими до усунення наслідків надзвичайних ситуацій, пов'язаних з лісовими пожежами.

«У минулому році уже в березні ми виїжджали на гасіння пожеж в області до 180 разів на добу. У цьому році погода дощова, завдяки чому пожежі виникають значно рідше. Але ми повинні бути готові до будь-якої ситуації», - підкреслив начальник обласного управління ДСНС Олександр Волобуєв.

Він зазначив, що сьогодні вперше за останні 6 років підрозділи ДСНС області повністю забезпечені паливом, завдяки чому можуть не тільки своєчасно прибувати на місця викликів, але і проводити необхідні навчання.

«Вперше за 5-6 років нам вдалося виконати план бойової підготовки. У минулому році держава виділила нам 5 млн грн, за які ми закупили паливо, і тепер можемо впевнено дивитися в майбутнє, - зазначив Олександр Волобуєв. - Крім того, дуже серйозно нам допомагає обласна адміністрація: в обласному бюджеті передбачено близько 17 млн ​​грн, які будуть спрямовані на закупівлю паливно-мастильних матеріалів, захисного спорядження, пожежних рукавів - всього того, що нам необхідно».