Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ігор Райнін провів виїзний прийом громадян

Ігор Райнін провів виїзний прийом громадян

До голови ХОДА зверталися з питаннями, що стосуються збільшення кількості автобусних маршрутів в області у літній період, системи призначення субсидій, підтримки молодіжної політики в регіоні, актуальними питаннями розвитку промисловості.

Особистий прийом голови Харківської облдержадміністрації 19 травня пройшов на території ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД». Співробітники підприємства зверталися до Ігоря Райніна не тільки з особистими проблемами, а й з питаннями, що стосуються в цілому життя області.

Так, терміст підприємства Михайло Радченко попросив керівника області розглянути питання збільшення влітку кількості автобусних маршрутів для дачників області.

«Мене з цим питанням делегували люди, співробітники заводу. Зараз настає літній період - прохання, щоб не прибирали автобусні маршрути, а, навпаки, додали їх. Особливо, у бік Старого Салтова. Наприклад, раніше був прекрасний маршрут «Кінний ринок - Старий Салтів». Їздив великий, місткий автобус, потім його прибрали - їздить маленький. Туди набиваються люди, як оселедці в банку, - розповів співробітник заводу «ФЕД». - І ще одне прохання - не підвищувати ціни на проїзд».

Ігор Райнін запевнив відвідувача в тому, що питання з автобусним маршрутом до Старого Салтову буде вирішене найближчим часом.

«З автобусами на Вовчанськ і Старий Салтів ми однозначно наведемо лад. Що стосується цін на приміський транспорт, можу вам повідомити, що я не погодив підвищення тарифів Південної залізниці. І не погоджу найближчим часом, - підкреслив керівник облдержадміністрації. - Якщо Міністерство транспорту на це піде без нашого погодження, значить, буду розмовляти про це з міністром. Ви знаєте, що Південна залізниця працює на три області - Полтавську, Сумську та Харківську. Полтавська і Сумська обласні адміністрації підвищення тарифів узгодили».

Начальник бюро заводу Олена Юрченко звернулася до Ігоря Райніна з питанням про тарифи на послуги ЖКГ і механізми їх компенсації.

«На сьогодні є єдиний робочий механізм - це субсидії. Субсидія оформлюється досить просто, в середньому по області вона зараз становить 1400 грн, - пояснив голова ХОДА. - Близько 40% населення області отримують субсидію».

Відвідувачка повідомила про сумніви та чутки, які є з приводу можливих наслідків звернення за оформленням субсидій.

«Є чисто психологічний момент у цій ситуації. Люди бояться оформляти субсидію, розмови ходять різні - квартиру заберуть, ще що-небудь», - зазначила співробітник ДП «ХМЗ «ФЕД».

«Це абсолютна неправда, - підкреслив Ігор Райнін. - Ви ж нічого не закладаєте, нічого не підписуєте. Механізм призначення субсидій - простий і прозорий. Від вас потрібна тільки заява. Більш того, коли в Харківській області був Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, ми звернулися до нього з проханням додатково спростити процедуру оформлення субсидій, і він пообіцяв, що буде розглянуто варіант оформлення субсидій по інтернету».

Ігор Райнін також запропонував керівництву заводу спільно з профспілковим комітетом провести для співробітників підприємства інформаційний семінар на тему субсидій і обіцяв забезпечити присутність на семінарі представників Департаменту соціального захисту населення ХОДА.

Ще з одним питанням до керівника області звернувся резьбошліфовник заводу «ФЕД» Марк Косинський. Його цікавив розвиток молодіжної політики і, зокрема, молодіжного кредитування в регіоні.

Ігор Райнін повідомив, що в області діє державна програма молодіжного житлового кредитування, яка надає можливість отримати безвідсотковий кредит на придбання житла з терміном погашення 30 років. У цьому році на реалізацію програми закладено 7,2 млн грн, 2,2 з них - з обласного бюджету, решта - з державного.

Заступник голови ХОДА Марк Беккер пояснив: для того, щоб стати учасником програми, необхідно відповідати певним вимогам, зокрема - вона націлена лише на молодь у віці до 35 років.

«Для сільської молоді у нас теж є програма «Сільський дім». У 2015 році кошти на її реалізацію з обласного бюджету практично не виділялися, але в цьому році ми плануємо відновити фінансування, внісши відповідні зміни до бюджету», - уточнив Марк Беккер.

Також в ході прийому до Ігоря Райніна зверталися з питаннями про розвиток авіапромисловості в Харківській області і просили порушити на національному рівні питання пільгового оподаткування для підприємств авіасектору. Голова ХОДА взяв на контроль всі питання, підняті співробітниками ДП «ХМЗ «ФЕД», і запевнив, що по тих з них, вирішення яких перебуває у компетенції центральних органів влади, ХОДА підготує звернення до Кабінету Міністрів України.

Більше фото